Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αντίρριο – Γιάννινα σε 100 λεπτά, το 2016

 
Η φράση «Αντίρριο – Γιάννινα σε 100 λεπτά», ηχεί τουλάχιστον ευχάριστα στ’ αυτιά αυτών που κάνουν τη διαδρομή, μια από τις πιο δύσκολες στην Ελλάδα, ειδικά σε συνδυασμό με εκείνη από την Κόρινθο έως το Ρίο.
Η Ιόνιο Οδός της οποίας τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη θα ενώνει το Αντίρριο με το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα και τα Γιάννινα, όπου θα συναντά την Εγνατία. Eίναι από τους δυσκολότερους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους.
 

Πόσο διαρκεί το τώρα;

 
Γράφει η Τάνια Τσανάκα, Νηπιαγωγός, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΠΜΣ του Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μέλος της Ακαδημίας Πολιτών Βόλου

Ο Νίκος Δένδιας νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας

 
Ο Νίκος Δένδιας είναι ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας στη θέση του Δημήτρη Αβραμόπουλου που αναλαμβάνει το Σάββατο το χαρτοφυλάκιο του επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων στην ΕΕ.
Τη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης καταλαμβάνει ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.
Εν τω μεταξύ, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον απερχόμενο υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων στην Κομισιόν.
Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκάλεσε κοινή συνάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των μελών των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων.

Κρεατόσουπα με ξινό τραχανά

 

Υλικά

  • μοσχάρι: 800 γρ., κατάλληλο για βραστό (ποντίκι ή ελιά) κομμένο σε κύβους
  • καρότα: 2 καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • σέλινο: 2 κλωνάρια, πλυμένα και χοντροκομμένα
  • κρεμμύδι: 1 ολόκληρο καθαρισμένο
  • τραχανά ξινό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • πατάτες: 2 καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

  1. Βράζετε 1 1/2 λίτρο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει αλάτι και ρίχνετε το κρέας. Το ξαφρίζετε καλά και προσθέτετε το λάδι και το κρεμμύδι. Βράζετε 35'. Κατόπιν αφαιρείτε το κρεμμύδι, προσθέτετε τα καρότα. τις πατάτες και το σέλινο και συνεχίζετε το βράσιμο 30' σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά. 
  2. Κατόπιν προσθέτε στη σούπα τον τραχανά και σιγοβράζετε το φαγητό 11'-13' ακόμη για να μαλακώσει και ο τραχανάς. (Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμη μαζί με το τραχανά). Αλατοπιπερώνετε τη σούπα και τη σερβίρετε καυτή με χωριάτικο ψωμί. 

Ένα Spa βγαλμένο από αντρική φαντασίωση

 
Οι κλασικές ελληνικές αντρικές φράσεις «θέλω να πιω ένα βαρέλι μπύρα», «πάμε για μπυρώνια», «ήπια ένα τελάρο μπύρες», φαντάζουν μικρές μπροστά σε… μια μπανιέρα γεμάτη από πολλά λίτρα του γνωστού ποτού.



Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο οι δημιουργοί της σπιτικής μπύρας «Bernard» στην Πράγα άνοιξαν το «Beer Spa» επιτρέποντας στους επισκέπτες τους να βουτήξουν σε μια γεμάτη μπυρομπανιέρα στην οποία περιλαμβάνονται όλα τα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μπύρας, όπως το κριθάρι, ο λυκίσκος και η μαγιά.



Η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ η μπύρα καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίας «αφρίζει» καθώς έτσι, με βάση τους υπεύθυνους του spa, απελευθερώνονται βιταμίνες, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

Κατά τη διάρκεια της 30λεπτου μπάνιου ο πελάτης έχει την δυνατότητα να πιει όσο θέλει, ενώ στη συνέχεια μπορεί να απολαύσει μια συνεδρία χαλάρωσης σε ένα θερμαινόμενο κρεβάτι ή μασάζ 20 λεπτών.



Το συνολικό κόστος αυτής της θεραπείας ανέρχεται στις 80 λίρες, ενώ όποιος τη δοκιμάσει δεν πρέπει να κάνει ντους για 12 ώρες μετά την επίσκεψή του.

Το παράξενο πάντως της υπόθεσης είναι ότι το Spa επισκέπτονται και πάρα πολλές γυναίκες.

Δείτε το νέο «τρελό» υπολογιστή της ΗP

 
Έναν εντελώς διαφορετικό από τους συνηθισμένους υπολογιστές κατάφερε να κατασκευάσει η HP φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά τον άνθρωπο με την εικονική πραγματικότητα της τεχνολογίας.



Ο νέος ΗP Sprout είναι ένας desktop υπολογιστής ο οποίος όμως διαθέτει προτζέκτορα που μπορεί να σκανάρει τα πάντα και να τα μετατρέπει σε ψηφιακά προκειμένου ο χρήστης να χειρίζεται με τα χέρια του τις τρισδιάστατες απεικονίσεις τους. «Τρέχει» Windows 8.1, έχει οθόνη 20 ιντσών, ενώ εκτός από το κανονικό mouse και πληκτρολόγιο, προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης ψηφιακού keyboard μέσω της λειτουργίας touch mat. Διαθέτει επίσης και ειδικό στυλό, για όσους τους αρέσει να σχεδιάζουν.

Η τιμή του HP Sprout στις ΗΠΑ είναι στα 1.899 δολάρια και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες στο sprout.com μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του, στις 9 Νοεμβρίου.

Ρωσικά και τουρκικά αεροσκάφη σκέπασαν τον ουρανό της Ευρώπης

 
Αιγαίο έκαναν τον ουρανό της Ευρώπης τα ρωσικά βομβαρδιστικά μέχρι και με τουρκικά πιάστηκαν σε εμπλοκή.Ναι τώρα η Ευρώπη δικαιολογημένα θα γίνει ρωσοφοβική….
Πετούν ανεξέλεγκτα στους αιθέρες της ρωσικά βομβαρδιστικά…..πορτογαλικά, γερμανικά, αγγλικά, τουρκικά κ.α επιχειρούν να τα αποτρέψουν.

ο Παναθηναϊκός, 91-73 τη «Φενέρ» του Ζοτς

 
Εφιαλτική υποδοχή επεφύλασσε ο Παναθηναϊκός στον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, στην δεύτερη επιστροφή του στο ΟΑΚΑ ως προπονητής της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ.
Οι Πράσινοι «εκτέλεσαν» από τα 6,75μ. τους Τούρκους (18/26), τους οποίους συνέτριψαν με 91-73, για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
Έτσι, επέστρεψαν στις νίκες (2-1) στον 3ο όμιλο, υποχρέωσαν την ομάδα του «Ζοτς» στην παρθενική ήττα της, ενώ πήραν και μεγάλη διαφορά  εν όψει της συνέχειας.

Σήμερα 31 Οκτωβρίου γιορτάζουν


ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ Στρατονίκη, Στρατή, Νίκη
  • ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ Νάρκισος, Νάρκισσος
  • ΑΡΙΣΤΟΒΟΥΛΟΣ Αριστόβουλος, Αριστοβούλη
  • ΑΜΠΛΙΑ Αμπλία, Αμπλίος
  • ΑΠΕΛΛΗΣ Απελλής, Απέλλης

  • Σαν σήμερα 31 Οκτωβρίου


    1940: Ο φυλακισμένος Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Νίκος Ζαχαριάδης, με επιστολή του καλεί τον ελληνικό λαό να δώσει όλες του τις δυνάμεις στον πόλεμο κατά των Ιταλών, που διευθύνει η κυβέρνηση του δικτάτορα Μεταξά. Θα αμφισβητηθεί η γνησιότητά της.

    1958: Ο πρώτος βηματοδότης καρδιάς εμφυτεύεται στον σουηδό Άρνε Λάρσον από τον πρωτοπόρο σουηδό καρδιοχειρουργό Άκε Σένινγκ στο ιατρικό ινστιτούτο «Καρολίνσκα» της Στοκχόλμης. Είναι μάρκας Ζίμενς και κατασκευάστηκε από τον εφευρέτη - γιατρό Ρούνε Έλμκβιστ.

    Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

    Ο Ραούλ κατακτά τη Νέα Υόρκη

     
    Υστερα από μια σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Σάλκε και έπειτα από ένα «χρυσό» πέρασμα από το Κατάρ, ο περίφημος Ραούλ θα εξακολουθήσει να παίζει ποδόσφαιρο στις Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα στους Νιου Γιόρκ Κόσμος - μια μετεξέλιξη της ομάδας των 70s που είχε προσελκύσει τότε τον μέγα Πελέ.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας της Νέας Υόρκης, ο πολύπειρος ισπανός επιθετικός θα υπογράψει πολυετές συμβόλαιο, αφού περάσει με επιτυχία τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, στο οποίο προβλέπεται ότι θα είναι παράλληλα και τεχνικός σύμβουλος στις ακαδημίες νέων παικτών του συλλόγου, τις οποίες θα αναλάβει εξ' ολοκλήρου, όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση.
    Ο 37χρονος στράικερ δήλωσε σχετικά στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας ομάδας του: «Το όνομα της Κόσμος είναι γνωστό σε όλους όσοι ασχολούνται με τα ποδόσφαιρο, όπως και η ιστορία των παικτών που φόρεσαν τη φανέλα της στο παρελθόν.
    »Βοήθησαν στην εξάπλωση του αθλήματος στις ΗΠΑ και αισθάνομαι τιμή που ακολουθώ τα βήματα τους. Πιστεύω στο όραμα που έχει η ομάδα και είμαι ενθουσιασμένος που θα πάρω μέρος σε αυτό».

    Ψωμάκια για Burger

     

    Υλικά

    • 3 κουταλιές της σούπας (45 ml) γάλα
    • 1 φλιτζάνι (235 ml) νερό
    • 2 1/2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
    • 3 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 1/4 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
    • 2 1/2 κουταλιές της σούπας της ζάχαρης
    • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
    • 1 αυγό
    • σουσάμι

    Γιατί αυξάνονται οι επιδημίες παγκοσμίως;

     
    Απειλή και για τη δημόσια υγεία μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, καθώς οι παθογόνοι οργανισμοί θα αναπτύσσονται ταχύτερα λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας. Αυτό επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ερευνητές του Πανεπιστημίου Μπράουν οι οποίοι σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι τα περιστατικά διαφόρων λοιμωδών -δυνητικά θανατηφόρων- νόσων έχουν  αυξηθεί σημαντικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες.
    Χαρακτηριστικά, ενώ κατά την πενταετία 1980 - 1985 οι λοιμώδεις νόσοι διεθνώς δεν ξεπέρασαν τις 1.000, οι επιδημίες, μέσα στην πενταετία 2005 - 2010 έφθασαν σχεδόν τις 3.000. Μάλιστα, αυξήθηκε όχι μόνο ο συνολικός αριθμός των επιδημιών, αλλά και οι διαφορετικές λοιμώδεις νόσοι που ήταν η αιτία: από 140 το πολύ την περίοδο 1980 - 1985, σε περίπου 160 το 2005 - 2010.  Η έρευνα με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια βιολογίας Κάθριν Σμιθ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας "Journal of Royal Society Interface" ανέλυσε πάνω από 12.100 επιδημίες 215 διαφορετικών λοιμωδών νόσων. Οι επιδημίες αυτές έπληξαν συνολικά περίπου 44 εκατ. ανθρώπους σε 219 χώρες από το 1980 έως το 2013.

    Νέος διατροφικός οδηγός για άτομα 65 ετών και άνω με στόχο την πρόληψη ασθενειών

     
    Με την παρουσίαση του Εθνικού Διατροφικού Οδηγού για Ατομα ηλικίας 65 ετών και άνω ολοκληρώθηκαν οι επιστημονικές ημερίδες που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, με αφορμή το οκτάτομο επιστημονικό έργο «Εθνικοί Διατροφικοί Οδηγοί». 

    Θεσσαλονίκη: 13χρονος πέθανε από πτώση κάνοντας παρκούρ

     
    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 13χρονος μαθητής στη Θεσσαλονίκη, μετά από πτώση σε φωταγωγό την ώρα που έκανε παρκούρ.
    Η πτώση προκλήθηκε καθώς η τζαμαρία που κάλυπτε το φωταγωγό έσπασε από το βάρος του νεαρού με αποτέλεσμα αυτός να πέσει στο κένό.
    Ο 13χρονος κατοικούσε στην περιοχή και ήταν μαθητής β' Γυμνασίου.
    Το παρκούρ είναι γνωστό και ως Τέχνη της Φυγής είναι μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό σημείο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες.
    Είναι ουσιαστικά η υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών, όπου ως εμπόδια μπορούν να θεωρηθούν τα πάντα, από βράχοι, ποτάμια, ή κλαδιά μέχρι τοίχοι, πεζούλια, κάγκελα και ταράτσες.

    Κοκάκια

     

    Υλικά

    • ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
    • 5 αυγά
    • 1 1/2 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 ποτήρι ζάχαρη
    • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
    • 3 1/2 ποτήρια γάλα
    • 6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ ή καστερ πάουντερ
    • 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
    • 1 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
    • 1 πλάκα μαργαρίνη (250 γρ.)
    • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
    • 5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη
    • 2 κρόκους

    Πάπας Φραγκίσκος: «Η Θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών είναι αληθινή»

     
    «Οι θεωρίες της εξέλιξης των ειδών και του Big Bang είναι αληθείς», υποστήριξε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Παπική Ακαδημία Επιστημών.
    «Οταν διαβάζουμε για τη Δημιουργία του κόσμου στη Γένεση, φανταζόμαστε τον Θεό ως μάγο που με το μαγικό ραβδάκι του μπορεί να κάνει οτιδήποτε αλλά δεν είναι έτσι», συνέχισε ο Ποντίφικας, σε μια ιστορική έμμεση παραδοχή του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ότι η Θεωρία της Δημιουργίας «πάσχει» και ότι η Θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών είναι οι πιο αληθοφανείς.

    Χάπι της Google θα εντοπίζει τον καρκίνο

    Νανοσωματίδια στο χάπι θα εισέρχονται στον οργανισμό με την κατάποση και θα μεταφέρονται μέσω του αίματος ώστε να ανιχνεύουν τους βιολογικούς δείκτες της ασθένειας - Τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται σ΄ ένα βραχιόλι που θα τοποθετείται στον καρπό του χρήστη κάνοντας μία πρώτη διάγνωση

    Με την βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, η Google φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον τομέα της πρόληψης ασθενειών τελειοποιώντας στο εργαστήριο ένα χάπι που θα ανιχνεύει σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος, σε πρώιμο στάδιο. Όπως αναφέρει το BBC, ο γίγαντας των διαδικτυακών υπηρεσιών σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι, η προηγμένη τεχνολογία επιστρατεύεται από την εταιρεία για να εντοπίζει ασθένειες που απειλούν την ανθρώπινη υγεία, όπως, ο καρκίνος, το έμφραγμα, το εγκεφαλικό και άλλες νόσοι, σε αρχικό στάδιο.

    Σαν σήμερα 30 Οκτωβρίου


    1908: Εμφανίζονται στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ηλεκτρικά τραμ, τα οποία αντικαθιστούν σταδιακώς τα ιππήλατα. Λόγω του ότι δεν έχει εγκριθεί ακόμα ο περί στάσεων κανονισμός, τα τραμ επί του παρόντος θα σταματούν εκεί που το ζητούν οι επιβάτες.

    1918: Η Γερμανία καταθέτει τα όπλα. Τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

    1961: Στο πλαίσιο της αποσταλινοποίησης, το ταριχευμένο σώμα του Ιωσήφ Στάλιν απομακρύνεται από το Μαυσωλείο του Λένιν, σύμφωνα με απόφαση του συνεδρίου του ΚΚΣΕ.

    Σήμερα 30 Οκτωβρίου γιορτάζουν


    ΚΛΕΟΠΑΣ Κλεόπας, Κλεόπιος, Κλεοπία, Κλεοπάκης, Πάκης
  • ΚΡΟΝΟΣ Κρονίων, Κρονίωνας, Κρονίος, Κρόνος, Κρονία
  • ΤΕΡΤΙΟΣ Τέρτιος, Τέρτος, Τέρτης, Τέρτια, Τέρτα, Τέρτη, Τερτίνος, Τερτίνα
  • ΜΑΡΚΙΑΝΟΣ Μαρκιανός, Μαρκίνος
  • ΖΗΝΟΒΙΑ Ζηνοβία, Ζήνα, Τζήνα,Τζίνα, Ζελίνα
  • ΖΗΝΟΒΙΟΣ Ζηνόβιος, Ζηνοβής, Ζήνος, Τζήνος, Τζίνα
  • ΑΣΤΕΡΙΟΣ Αστέριος, Αστέρης, Αστρης
  • ΑΣΤΕΡΩ Αστέρω, Αστερία, Αστρούλα
  • ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ
  • Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

    Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο.

     
    Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη και παραχώρησε… ισοπαλία στους Νεοσμυρνιώτες. Αυτή ήταν η πρώτη αναμέτρηση που ο Ολυμπιακός εντός έδρας δεν καταφέρνει να πάρει νίκη.
    Ο Μίτσελ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα είπε πως έτσι όπως είναι το σύστημα του Κυπέλλου του επιτρέπει να κάνει κάποιες δοκιμές.
    «Το σύστημα του Κυπέλλου μας επιτρέπει να δούμε το Κύπελλο λίγο διαφορετικά και να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες. Έχουμε και άλλα παιχνίδια μπροστά μας. Σήμερα είχαμε ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάποια γκολ και να έχουμε κερδίσει», είπε αρχικά ο Μίτσελ.
    Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες που χρησιμοποίησε: «Πάντα βγαίνουν συμπεράσματα, όποια και αν είναι αυτά».

    Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των δισεκατομμυρίων από την αρχή της κρίσης

     
    Τη ραγδαία αύξηση των ανισοτήτων μεταξύ πλούσιων και φτωχών από την απαρχές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έως σήμερα επισημαίνει σε νέα έκθεση της για τη φτώχεια η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam. 
    Είναι χαρακτηριστικό, ότι από την αρχή της κρίσης έως σήμερα ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων έχει υπερδιπλασιαστεί στους 1.645.

    Ιστοσελίδες που καλλιεργούν τη δημιουργικότητα των παιδιών

     
    Οι υπολογιστές και συγκεκριμένα το διαδίκτυο θεωρείται από πολλούς απαγορευτικό για τα παιδιά. Όμως εάν υπάρχει κατάλληλη καθοδήγηση και επίβλεψη, ένα παιδί μπορεί να απασχοληθεί δημιουργικά και να ψυχαγωγηθεί μέσω κατάλληλων ιστοσελίδων. Προσφέρονται πληροφορίες και γνώσεις με έξυπνο τρόπο και με συνδυασμό εικόνας και ήχου που ελκύει τα παιδιά. Ταυτόχρονα πολλές είναι και οι συμβουλές τις οποίες μπορούν να ακολουθήσουν νέοι γονείς για να απασχολήσουν τα παιδιά τους. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις ιστοσελίδες αυτές.  

    Θάνος Μικρούτσικος: «Στα 67 μου δεν έχω ξαναδεί τόσο βάρβαρο καπιταλισμό»

     
    Εικόνα πρώτη: 1970, Rex, συναυλία με έργα σύγχρονων ελλήνων και ξένων συνθετών. Κοινό: πάνω από 1.000 άτομα. Από κάτω, 500 άτομα από το σινάφι της μουσικής.
    Εικόνα δεύτερη: 1997, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στα πενηντάχρονά της η Φιλαρμονική της Στοκχόλμης ερμηνεύει δύο έργα του Θάνου Μικρούτσικου. Κοινό: 4.000 άτομα στις δύο συναυλίες. Πόσοι βρίσκονται από κάτω, από το σινάφι της μουσικής; Πέντε άτομα. Οι δύο, κουμπάροι του Θάνου Μικρούτσικου. Ο Αλέξανδρος Μυράτ και ο Γιώργος Κουρουπός.
    Με αυτές τις εικόνες αρχίζει την κουβέντα μας ο Θάνος Μικρούτσικος. Καθισμένος απέναντί μου, ήσυχος, μασώντας την κλασική πίπα του πάντα, χαμογελαστός. «Εχει πια χαθεί ο συνεκτικός δεσμός με τα μέλη του σιναφιού της μουσικής. Και αν κάτι με ευχαρίστησε τις προάλλες, στην παρουσίαση του δίσκου μας "Ο,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει", με τον Οδυσσέα Ιωάννου και τον Γιάννη Κότσιρα, ήταν ότι είχε κάτι από παλιά, τότε που μια παρουσίαση, μια συνέντευξη ήταν έναυσμα για συζητήσεις».
    Το μυαλό του δεν αργεί να περάσει από τη μουσική στην πολιτική. Αλλωστε για κείνον η τέχνη είναι μια πολιτική πράξη. «Αυτό που συνέβη τα τελευταία χρόνια, με τρεις κυβερνήσεις, Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά - Βενιζέλου, έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική καταστροφή» λέει κοφτά. «Για δύο λόγους: Πρώτον, το ποσοστό ανεργίας 30% είναι ένα ποσοστό που δεν μπορεί να πάει παραπέρα.

    Δεύτερον, ο κατακερματισμός της μεσαίας τάξης, που ήταν ο στυλοβάτης της ελληνικής οικονομίας μετά τον Πόλεμο, αυξάνει την ανεργία και την ανέχεια. Ας προσθέσουμε σε αυτά και τα μέσα ενημέρωσης, κυρίως τις τηλεοράσεις, που δημιούργησαν ένα κλίμα φόβου».
    Ας μιλήσουμε για καπιταλισμό, λοιπόν. «Το σχήμα στον καπιταλισμό είναι ότι οι κρίσεις είναι νομοτελειακές και οι κρατούντες τις μεταθέτουν στις πλάτες των πολλών. Εχουμε όμως τον καπιταλισμό στην πιο βάρβαρη μορφή του, μορφή που δεν έχω ξαναδεί στα 67 χρόνια της ζωής μου. Τι μέλλει γενέσθαι; Η μοναδική λύση, όπως εμφανίζεται μπροστά μας, είναι να σταματήσει ΧΘΕΣ αυτή η πολιτική για να γίνει αυτό που πρέπει.

    Και αυτό που ονομάζουμε αντιμνημονιακό μέτωπο - πλην της Χρυσής Αυγής προφανώς - να αναλάβει την ευθύνη του τόπου. Δεν εννοώ ότι θα γίνει κάτι την επόμενη ημέρα. Αλλά να την αναλάβει ώστε να έχουμε μια ελπίδα ανάκαμψης το 2020. Διότι αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα σωθούμε ούτε στην πιθανή σύγκρουση με μετεωρίτη που κάποιοι βλέπουν στο 2036».

    Είναι και πολιτιστικό αυτό το πρόβλημα που ζητάει λύση;
    Εχει σοβαρή πολιτιστική διάσταση. Η περίοδος 1998-2008, την οποία αυθαίρετα έχω ονομάσει περίοδο πλαστής ευμάρειας, συνέβαλε και στην πτώση του πολιτιστικού ήθους που είναι μία από τις αιτίες του σημερινού προβλήματος.

    Υπάρχει λύση πολιτιστική;
    Είμαι αθεράπευτος μαρξιστής - και επειδή γίνεται μπέρδεμα αυτός ο όρος δεν είναι κομματικός αλλά ιδεολογικός. Πολλοί αριστεροί άλλωστε δεν διάβασαν ποτέ Μαρξ, αλλά τον άκουσαν μέσω τρίτων. Ως μαρξιστής λοιπόν θεωρώ ότι τα προβλήματα του εποικοδομήματος, που είναι η τέχνη και ο πολιτισμός, έπονται. Προηγείται η λύση του προβλήματος της οικονομίας.

    Η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως αριστερή καθώς είναι στυλοβάτης του καπιταλισμού, έβγαλε το 2013 ένα non paper στο οποίο ανέφερε ότι 88 άτομα στον πλανήτη κατέχουν όσα 3,5 δισεκατομμύρια. Αν δεν λυθεί αυτό, αν το πλεόνασμα που παράγουν άνθρωποι και όχι μηχανές δεν κατανεμηθεί δικαιότερα και δεν έχουμε αυτή τη βαρβαρότητα δεν υπάρχει λύση. Δεν μιλάω δε για μια κοινωνία της ουτοπίας, αλλά για μια βάση πιο δίκαιη. Με αυτή την έννοια βρίσκω κάτι θετικό στον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ένα κόμμα αριστερό το οποίο θέλει να παλέψει το εφικτό. Με τι όπλα; Προφανώς είναι ελλειμματικός καθώς η Αριστερά μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν ένα μικρό ποσοστό και ανεβαίνει προς το 30%, ενσωματώνοντας και διαφορετικά στοιχεία της κοινωνίας.
    Ας μιλήσουμε και με ποδοσφαιρικούς όρους, γιατί όχι; Ο αγώνας που γίνεται δεν είναι έντιμος. Μου θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα δύο ομάδων, όπου ο διαιτητής, οι επόπτες, ο παρατηρητής είναι βαλτοί να μην κερδίσει η μία ομάδα. Βγάζουν δύο ποδοσφαιριστές της με κόκκινη κάρτα, ακυρώνουν ένα πέναλτι και όταν με εννέα παίκτες η ομάδα αυτή κερδίζει τελικά με 2-0 την εγκαλούν γιατί δεν κέρδισε με 6-0. Αυτή είναι η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και των μεγάλων τηλεοράσεων.

    Εχει όμως πολιτιστικό όραμα αυτή η ομάδα;
    Φίλοι, τους οποίους εκτιμώ, διάβασαν το πολιτιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και μου είπαν ότι είναι επιεικώς απαράδεκτο. Δεν το λέω όμως διότι δεν το έχω διαβάσει ο ίδιος.

    Μπορεί μια ομάδα δίχως πολιτιστικό πρόγραμμα να πορευθεί;
    Μακροπρόθεσμα όχι. Ο πολιτισμός είναι το χνάρι του ανθρώπου πάνω στη γη. Υπάρχει ίσως παραπάνω από 12.000 χρόνια. Θα υπάρχει όσες μορφές και αν αλλάξει. Ασε που η σοβαρή τέχνη έχει και άλλες ιδιότητες: Δημιουργεί κριτική συνείδηση στους ανθρώπους. Τους βάζει να σκέφτονται και να βλέπουν ότι υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν. Να μην παρεξηγηθώ, βέβαια.

    Η Τέχνη δεν αλλάζει τον κόσμο. Απλώς στις ημέρες της κρίσης αποκτά ακόμη μία ιδιότητα: εμψυχώνει τους ανθρώπους. Με όλα αυτά, η τέχνη είναι το οξυγόνο του ανθρώπου. Και δεν το λέω επειδή κάνω τέχνη. Το λέω για το παραπέρα. Αλλωστε εγώ είμαι λίγο προ του τέλους. Θα ήθελα να ζήσω 500 χρόνια ενδεχομένως, δεν θέλω όμως να τα ζήσω ως χέστης. Δεν φοβάμαι τον θάνατο.

    Το έχουμε ξαναπεί μαζί παλιότερα: τον χρόνο τον παλεύω εν γνώσει μου ότι στο τέλος θα με νικήσει. Αλλά θέλω να τον παλεύω ως πυγμάχος και να τον κερδίζω στα σημεία. Το να ασχοληθείς, εν τέλει, σοβαρά με την τέχνη είναι ένα πολιτικό ζήτημα.
    Τι λείπει στον Θάνο Μικρούτσικο από αυτό που υπάρχει σήμερα γύρω μας;
    Είναι λίγο προκλητικό αυτό που θα σου πω. Με βρίσκεις σε μια ευτυχισμένη στιγμή με τους ανθρώπους που αγαπάω, με τη Μαρία, τα παιδιά, τα εγγόνια μου, τους φίλους μέσα κι έξω από τη μουσική. Είμαι και σε μια πολύ δημιουργική φάση. Τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια έχω δώσει πάνω από 400 συναυλίες, έχω βγάλει δίσκους εξωστρεφείς (όπως το «Ο,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει» τώρα) είτε εσωστρεφείς (όπως εκείνος για τον Γιώργο Κοζία).

    Επομένως διατηρώ ή και διευρύνω τη νησίδα αναπνοής για μένα και τους δικούς μου. Ταυτόχρονα έχω συγκινηθεί από την επαφή με τον κόσμο. Κυρίως με τους νέους ανθρώπους, από τους οποίους είναι απίστευτα αυτά που ακούω. Δεν υπάρχει τίποτα επιδερμικό. Δείχνουν πόσο βαθύτατα τους επηρεάζει η μουσική μου παρουσία και οι όποιες παρεμβάσεις μου. Είναι σαν μια δικαίωση αυτό. Αρα, έχεις απέναντί σου έναν ευτυχισμένο άνθρωπο - το λέω ξέροντας ότι είναι λίγο προκλητικό.

    Έρχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας της δεκαετίας

     
    Τον πιο ψυχρό χειμώνα της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη περιμένουν για φέτος αρκετοί μετεωρολόγοι.
    Σύμφωνα με τον Ντομινίκ Γιουνγκ, Γερμανό μετεωρολόγο, ο χειμώνας του 2014-15 θα είναι αφύσικα παγερός και οι πιο χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν τους δύο πρώτους μήνες του νέου έτους.
    Ο ίδιος ωστόσο προσθέτει ότι «δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη "απόψυξη" ούτε καν τον Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου, όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο».
    Το τελευταίο διάστημα, ο καιρός δεν κάνει τα χατίρια των Ευρωπαίων. Το καλοκαίρι "καίγεται" τη μια φορά η Ελλάδα και την άλλη η Ισπανία. Και τον χειμώνα μπορεί να εμφανιστούν χιόνια του ενός μέτρου, το πολύ - πολύ για μια μέρα. Οι παγωνιές που χτύπησαν την Ευρώπη την περσινή περίοδο πήραν μαζί τους και εκατοντάδες ζωές».

    Όλα αυτά είναι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

    Γιατί διαλέγουμε τα πιο παχυντικά τρόφιμα;


     
    Τελικά θα πάρουμε πίτσα ή σαλάτα; Η επιλογή, όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο θέμα γούστου. Επιστήμονες του Νευρολογικού Ινστιτούτου, του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας του Πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ μετά από σχετική έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι καθώς η ματιά μας διατρέχει ένα μενού ή τα ράφια ενός σούπερ μάρκετ, το μυαλό μας υπολογίζει τη θερμιδική αξία των προσφερόμενων ειδών τροφής και η τελική του απόφαση κλίνει προς αυτά  με τις πιο πολλές θερμίδες.

    Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

     
    Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου. Έτσι οι πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου θα έχουν μειωμένη χρέωση και για ένα δίωρο το μεσημέρι.
    Αναλυτικά, το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι:

    -Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών (περιλαμβάνονται τα Επτάνησα, οι Σποράδες, η 'Ανδρος, η Τήνος, η Κέα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Θάσος και η Σαμοθράκη) η μειωμένη χρέωση ισχύει από τις 3 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα και από τις 2 τα ξημερώματα ως τις 8 το πρωί.
    -Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το ωράριο είναι 15:30-17:30 και 02:00-08:00.
    Περισσότερες πληροφορίες στα κατά τόπους γραφεία της ΔΕΗ ή στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (http://www.dei.com.gr), και του ΔΕΔΔΗΕ (www.deddie.gr).

    Ξανά υπό επιτήρηση ο Μήτρογλου

     
    Παραφωνία στην εύρυθμη λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού θεωρείται ο Κώστας Μήτρογλου. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Το τρις εξαμαρτείν ανδρός παράφρονος. Ο 26χρονος διεθνής φορ παρουσιάζει συμπτώματα βεντετισμού και φαίνεται ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η προσωπική του επιτυχία.
    Δεκτή από τον Μίτσελ η συγγνώμη του μετά το χαμένο πέναλτι που εκτέλεσε με δική του πρωτοβουλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (απέκρουσε ο Στιλ), όμως δεν είναι η πρώτη φορά.

    Πώς θα φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα!

     
    Μια ζεστή σοκολάτα ένα φθινοπωρινό απόγευμα, ένα χειμωνιάτικο πρωινό σε κάνει να νιώθεις αληθινή ζεστασιά μέσα σου γιατί σου θυμίζει κάτι από τα παιδικά σου χρόνια. Τώρα βέβαια θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη, σαν αυτή που πίνουν στη Ρώμη και στο Παρίσι, γιατί τότε κακάο πίναμε και λέγαμε πως είναι σοκολάτα.

    Λικέρ ροδιού

     

    Υλικά

    • 8-10 ρόδια
    • 750 γρ. ζάχαρη
    • 750 ml τσίπουρο ή ρακή
    • 1 ξυλάκι κανέλας
    • 3-4 γαρίφαλα

    Εκτέλεση

    1. Καθαρίζετε τα ρόδια, ώστε να πάρετε τους σπόρους και όσο υγρό βγάλουν. Βάζετε τους σπόρους και το ζουμί των ροδιών, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και την κανέλα σε βάζο που κλείνει ερμητικά. Αφήνετε περίπου 1 μήνα σε ζεστό μέρος ή έξω στον ήλιο. (Κουνάτε το βάζο 1-2 φορές την ημέρα).
    2. Μετά το μήνα φιλτράρετε το περιεχόμενο του βάζου και το ανακατεύετε με το τσίπουρο ή τη ρακή. Το βάζετε σε μπουκάλια, χωρίς να τα γεμίσετε πάνω πάνω, ώστε να μπορείτε να το κουνάτε κάθε τόσο. Το αφήνετε άλλες 10 μέρες και το λικέρ είναι έτοιμο.

    3,44 ευρώ το κιλό η τιμή του λαδιού.

     
    Οι υψηλές προσδοκίες για τη φετινή τιμή του ελαιολάδου επιβεβαιώθηκαν χθες στη Λακωνία. Στη δημοπρασία στους Αγίους Αποστόλους που κάθε χρόνο αποτελεί βαρόμετρο, χαρακτηριστικό δείγμα για την τιμή στο προϊόν, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής έφθασε στα 3,44 ευρώ.
    Η αντίστοιχη περσινή τιμή ήταν 2,67 ευρώ. Χθες οι άλλες δύο επόμενες προσφορές ήταν στα 3,37 και 3,36 ευρώ. Εκτιμάται πως αυτές οι τιμές μπορούν να αποτελέσουν οροφή για τη φετινή περίοδο. Η υψηλή τιμή που αναμένεται φέτος στην Ελλάδα, παρά την αύξηση της παραγωγής, οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή του ελαιολάδου στην Ισπανία και την Ιταλία. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/46976-3-44-evrw-kilo-timi-ladioy

    Έρχονται οι φθινοπωρινές εκπτώσεις - Τι θα γίνει την Κυριακή 2/11


    Το Σάββατο 1 Νοεμβρίου ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και λήγουν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, ενώ τα εμπορικά θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2/11.
    Στο διάστημα των εκπτώσεων τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ωράριο 11:00-18:00.
    Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης.
    Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις.

    Τυροψωμάκια με φέτα και γιαούρτι

     

    Υλικά

    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
    • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
    • 2 αυγά
    • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
    • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη

    Εκτέλεση

    1. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το γιαούρτι, το αλάτι, τη φέτα, το λάδι και το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά.
    2. Πλάθετε τα ψωμάκια σε μπαλάκια και τα απλώνετε με απόσταση στο ταψί στο οποίο έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 180º C για 20'.

    Ποινικοποιούν άστεγους και συσσίτια!

     
    Η ιδέα είναι οργουελική! Επειδή δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αποφάσισαν να το…απαγορεύσουν! Έτσι κήρυξαν παράνομους τους άστεγους αλλά και τους πολίτες και τις οργανώσεις που τους προσφέρουν συσσίτια! Και για να το επιτύχουν πήραν συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα που τους «εξαφανίζουν» από το πλάνο .

    Σαν σήμερα 29 Οκτωβρίου..


    Μίμης Φωτόπουλος
    Ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Πέθανε στις 29 Οκτωβρίου του 1986...
    1947: Το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία σχηματίζουν τη Μπενελούξ (Benelux), που θα αποτελέσει τον πρόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    1961: Η Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις (ΕΡΕ) του Κωνσταντίνου Καραμανλή κερδίζει εκ νέου τις εκλογές, εν μέσω καταγγελιών της αντιπολίτευσης για νοθεία.


    1988: Ξεσπά το Σκάνδαλο Κοσκωτά, όταν ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Παπανδρέου, καταγγέλλει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για παράνομες συναλλαγές με την τράπεζα Merrill Lynch.

    Σήμερα 29 Οκτωβρίου γιορτάζουν..


          ΜΕΛΙΝΑ Μελιτίνη, Μελιτίνος, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα
          ΑΒΡΑΑΜ Αβραάμ, Αβραμία

    Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

    Ιωάννης Μεταξάς:«Alors, c'est la guerre»,

     
    Μετά την ανάγνωση του κειμένου ο Μεταξάς έστρεψε το βλέμμα του στον Ιταλό Πρέσβη και του απάντησε στα γαλλικά (επίσημη διπλωματική γλώσσα) την ιστορική φράση: «Alors, c'est la guerre», (προφέρεται από τα γαλλικά, αλόρ, σε λα γκερ, δηλαδή, Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο), εκδηλώνοντας έτσι την αρνητική θέση επί των ιταμών ιταλικών αιτημάτων. O ίδιος ο Γκράτσι στα απομνημονεύματά του, που εξέδωσε το 1945, περιγράφει τη σκηνή: «Έχω εντολή κ. πρωθυπουργέ να σας κάνω μία ανακοίνωση και του έδωσα το έγγραφο. Παρακολούθησα την συγκίνηση εις τα χέρια και εις τα μάτια του. Με σταθερή φωνή και βλέποντάς με κατάματα ο Μεταξάς μου είπε: αυτό σημαίνει πόλεμο. Του απήντησα ότι αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί. Μου απήντησε ΟΧΙ. Του πρόσθεσα ότι αν ο στρατηγός Παπάγος..., ο Μεταξάς με διέκοψε και μου είπε: ΟΧΙ! Έφυγα υποκλινόμενος με τον βαθύτερο σεβασμό, προ του γέροντος αυτού, που προτίμησε την θυσία αντί της υποδουλώσεως». Ο Μεταξάς εκείνη τη στιγμή είχε εκφράσει το ελληνικό λαϊκό συναίσθημα, την άρνηση της υποταγής, και αυτή η άρνηση πέρασε στον τότε ελληνικό δημοσιογραφικό τύπο με την λέξη «ΟΧΙ». Σημειώνεται πως αυτούσια η λέξη «ΟΧΙ» παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ως τίτλος στο κύριο άρθρο της εφημερίδας «Ελληνικό Μέλλον» του Ν. Π. Ευστρατίου στις 30 Οκτωβρίου του 1940. Δύο ώρες μετά την παραπάνω επίδοση, ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος με εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην Ήπειρο, οπότε η Ελλάδα αμυνόμενη ενεπλάκη στον πόλεμο

    Ποιοι θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι τέλος του 2014

     
    1 Ασφαλισμένοι από το 1983 έως και το 1992. Το όριο ηλικίας είναι σε άμεση συνάρτηση με το έτος θεμελίωσης δικαιώματος. Τυχεροί είναι όσοι πρόλαβαν να «κλειδώσουν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, ενώ από το 2013 πλήρης σύνταξη καταβάλλεται στα 67 (ή εναλλακτικά στα 62 με 40 έτη ασφάλισης).

    Πίνακας εποχικότητας φρούτων και λαχανικών

    Καθαρισμός τζακιού: Πώς θα απομακρύνετε εντελώς τη στάχτη

     
    Το αναμμένο τζάκι στο σπίτι είναι απόλαυση! Το καθάρισμά του, όμως, το οποίο πρέπει να γίνεται τακτικά αν δεν θέλετε να γεμίζει στάχτες το σπίτι, είναι σκέτη ταλαιπωρία. Το μυστικό για καθαρή εστία κρύβεται στον σωστό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσετε, στο πόσα χρήματα είστε διατιθέμενοι να ξοδέψετε, αλλά και στο πόσο συχνά δεσμεύεστε να καθαρίζετε.

    ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανάκληση ζυμαρικών από ΕΦΕΤ

     
    Απόσυρση παρτίδας του προϊόντος της φωτογραφίας απαίτησε ο ΕΦΕΤ στα οποία ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα Ωχρατοξίνης Α και ζητεί από όσους τα έχουν προμηθευτεί να μην τα καταναλώσουν.
    Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
    Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία "BioArt – Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. Ο.Ε.", ενημερώθηκε για τη διακίνηση ζυμαρικών, στα οποία ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα Ωχρατοξίνης Α.
    Πρόκειται για το προϊόν "Dinkel – Spaghetti Vollkorn", 500g, που παράγεται για λογαριασμό της Γερμανικής επιχείρησης "RAPUNZEL NATURKOST GmbH", από την Ιταλική επιχείρηση "Gino Girolomoni Cooperativa Agricola A.R.L." και αφορά στην παρτίδα με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 17.07.2016, η οποία διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία "BioArt – Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. Ο.Ε." (Λεωφ. Ηρακλείου 408, 141 22, Νέο Ηράκλειο, Αττική).
    Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση / απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς Ε.Φ.Ε.Τ. βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

    Ποιοι δικαούνται δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ - Ολο το πρόγραμμα

     
    Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι χωρίς κάποια αίτηση. Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» Το κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο [δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος] και θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό.

    Σαν σήμερα 28 Οκτωβρίου


    312: Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος νικά το στρατό του διεκδικητή του θρόνου Μαξέντιου στη μάχη της Μουλβίας Γεφύρας στη δεξιά όχθη του Τίβερη. Την προηγούμενη μέρα είχε δει ως όραμα στον ουρανό ένα σταυρό με τις λέξεις «Εν τούτο νίκα». Ο Κωνσταντίνος πιστεύει στη νέα θρησκεία και γίνεται ο πρώτος ρωμαίος αυτοκράτορας που επιβάλει στην αυτοκρατορία τον Χριστιανισμό.

    1912: Η Θεσσαλονίκη παραδίδεται στους Έλληνες. Επίσημη είσοδος του διαδόχου Κωνσταντίνου στην πόλη, όπου του επιφυλάσσεται παλλαϊκή υποδοχή.

    Η φασιστική Ιταλία επιτίθεται κατά της Ελλάδας. Στις 3 το πρωί επιδίδεται στον πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά το τελεσίγραφο Μουσολίνι από τον πρεσβευτή της Ιταλίας στην Αθήνα, Εμανουέλε Γκράτσι. Ακολουθεί το ΟΧΙ των Ελλήνων και στις 5:30 το πρωί αρχίζει στην Πίνδο η ιταλική επίθεση.

    Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

    Σαν σήμερα 27 Οκτωβρίου


    1829: Ο τσάρος Νικόλαος Ααποστέλλει στην Ελλάδα 6.000 τυφέκια και 12 πυροβόλα, προς ενίσχυση του νεοσύστατου ελληνικού στρατού, κατόπιν αιτήματος του κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

    1927: Η Εθνική Τράπεζα παραιτείται του εκδοτικού προνομίου της υπέρ της νεοϊδρυθείσης Τράπεζας της Ελλάδος.

    1938: Η χημική βιομηχανία Du Pont ανακοινώνει τη δημιουργία ενός νέου συνθετικού νήματος, το οποίο ονομάζει νάιλον.

    Σήμερα 27 Οκρωβρίου γιορτάζουν..


         ΝΕΣΤΩΡ Νέστωρ, Νέστορας, Νεστορία
         ΛΟΥΠΠΟΣ Λούππος, Λούππης

    Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

    ΝΑΣΑ : Η ΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ!

     
    Η NASA επιβεβαίωσε ότι η γη θα βιώσει 6 ημέρες σχεδόν απόλυτο σκοτάδι από  την Τρίτη 16 έως την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.
    Ο κόσμος θα παραμείνει, κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ημερών, χωρίς ηλιακό φως λόγω μιας ηλιακής καταιγίδας, της οποίας η σκόνη και τα διαστημικά συντρίμμια που θα προκαλέσει  θα είναι τόσα πολλά που θα έχει ως συνέπεια την παρεμπόδιση κατά 90% του φωτός του ήλιου.