Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Αντίρριο – Γιάννινα σε 100 λεπτά, το 2016

 
Η φράση «Αντίρριο – Γιάννινα σε 100 λεπτά», ηχεί τουλάχιστον ευχάριστα στ’ αυτιά αυτών που κάνουν τη διαδρομή, μια από τις πιο δύσκολες στην Ελλάδα, ειδικά σε συνδυασμό με εκείνη από την Κόρινθο έως το Ρίο.
Η Ιόνιο Οδός της οποίας τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη θα ενώνει το Αντίρριο με το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, την Άρτα και τα Γιάννινα, όπου θα συναντά την Εγνατία. Eίναι από τους δυσκολότερους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους.
 
Η χάραξη είναι δύσκολη λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Όταν ολοκληρωθεί όμως θα είναι μοχλός ώθησης για την περιοχή που θεωρείται από τις πιο φτωχές στην Ευρώπη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των έργων, η Ιόνια οδός θα ολοκληρωθεί το 2016.

Η κατασκευάστρια εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με γραφήματα και εικόνες, για την πορεία των εργασιών στον μήκους 196 χλμ. αυτοκινητόδρομο που θα περνάει από τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας και Ιωαννίνων.

Με βάση τις προδιαγραφές και τις εκτιμήσεις των κατασκευαστών, η διαδρομή από το Ρίο ως τα Γιάννινα, από περίπου τρεις ώρες που διαρκεί τώρα, θα μειωθεί σε 100 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου