Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πώς θα φτιάξετε την τέλεια ζεστή σοκολάτα!

 
Μια ζεστή σοκολάτα ένα φθινοπωρινό απόγευμα, ένα χειμωνιάτικο πρωινό σε κάνει να νιώθεις αληθινή ζεστασιά μέσα σου γιατί σου θυμίζει κάτι από τα παιδικά σου χρόνια. Τώρα βέβαια θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη, σαν αυτή που πίνουν στη Ρώμη και στο Παρίσι, γιατί τότε κακάο πίναμε και λέγαμε πως είναι σοκολάτα.

 Τι θα χρειαστούμε 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σοκολάτα πολύ καλής ποιότητας 100 γρ. ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε 1 ξύλο κανέλας Πώς θα την ετοιμάσουμε Σε μια κατσαρόλα και πάνω σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Προσέξτε μην τα βράσετε! Τώρα μπορείτε να προσθέσετε τα κομματάκια σοκολάτα μέσα στο μείγμα που ζεσταίνεται στη φωτιά και ν΄ανακατεύετε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ή να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, για να λιώσει σωστά και ομοιόμορφα, κι έπειτα να την αναμίξετε με το γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα και σερβίρετε με ένα ξυλαράκι κανέλας στην κούπα Συνδυάστε την υπέροχη ζεστή σας σοκολάτα με μπισκότα ή μαρσμέλοους κι απολαύστε την! Μια ζεστή σοκολάτα ένα φθινοπωρινό απόγευμα, ένα χειμωνιάτικο πρωινό σε κάνει να νιώθεις αληθινή ζεστασιά μέσα σου γιατί σου θυμίζει κάτι από τα παιδικά σου χρόνια. Τώρα βέβαια θα την κάνουμε ακόμη καλύτερη, σαν αυτή που πίνουν στη Ρώμη και στο Παρίσι, γιατί τότε κακάο πίναμε και λέγαμε πως είναι σοκολάτα. Για να δούμε τη συνταγή της τέλειας ζεστής σοκολάτας! Τι θα χρειαστούμε 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος σοκολάτα πολύ καλής ποιότητας 100 γρ. ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε 1 ξύλο κανέλας Πώς θα την ετοιμάσουμε Σε μια κατσαρόλα και πάνω σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Προσέξτε μην τα βράσετε! Τώρα μπορείτε να προσθέσετε τα κομματάκια σοκολάτα μέσα στο μείγμα που ζεσταίνεται στη φωτιά και ν΄ανακατεύετε σιγά σιγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα ή να λιώσετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, για να λιώσει σωστά και ομοιόμορφα, κι έπειτα να την αναμίξετε με το γάλα. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα και σερβίρετε με ένα ξυλαράκι κανέλας στην κούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου