Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Οι σημαντικότερες δωρεάν εφαρμογές για το pc!

 
Σε μια εποχή που σχεδόν τα πάντα σχετίζονται με το χρήμα, χιλιάδες προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να προσφέρουν «freeware» προγράμματα στους λάτρεις των εφαρμογών! Είτε λόγω της διαφήμισης των επιχειρήσεων, είτε της ανάγκης για εξοικονόμηση χρημάτων, αμέτρητες εφαρμογές βρίσκονται στη διάθεση του κοινού για ελεύθερο «κατέβασμα». Χωρίς κανένα κόστος και σαν ένα «μαγικό ραβδί», ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει το pc του σύμφωνα με τη διάθεση και τις προτιμήσεις του.
Εφαρμογές για τον ήχο, την εικόνα, την ασφάλεια και τη λειτουργία του συστήματος, αλλά και το στυλ της επιφάνειας εργασίας ανεβαίνουν καθημερινά στο διαδίκτυο, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του απλού χρήστη. Εύκολες στη χρήση και με μόνη προϋπόθεση το δωρεάν download, οι παρακάτω εφαρμογές software δεν χάνουν από ποιότητα και διευκολύνουν την καθημερινή και ασφαλή χρήση του υπολογιστή…

Ασφάλεια από ιούς
Τα δωρεάν antivirus που κυριαρχούν στο διαδίκτυο δίνουν μια εναλλακτική πρόταση στον χρήστη, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει τη χρήσιμη εφαρμογή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (trial). Με περιορισμένες δυνατότητες και για περίπου ένα μήνα, ο κάθε χρήστης μπορεί να απολαμβάνει τη βασική ασφάλεια από ένα γνωστό και επαγγελματικό antivirus. Συνήθως βέβαια, αυτά δεν προειδοποιούν για τη λειτουργία του νέου ιού αλλά γενικότερα προσφέρουν βασική ασφάλεια.  Για windows: Avast Free AntiVirus, AVG Anti-Virus Free Edition, Panda Cloud Antivirus Free Edition, Avira Free Antivirus και Microsoft Security Essentials. Για Mac υπολογιστές: Sophos Anti-Virus και Avast.
Εικόνα - Ήχος - Βίντεο
Η ψηφιακή επεξεργασία των εικόνων θεωρείται ένα συνηθισμένο γεγονός σήμερα, όχι μόνο για τους επαγγελματίες αλλά και το ευρύ κοινό. Για τα windows: Όσον αφορά τους ερασιτέχνες, χρήσιμη και δωρεάν εφαρμογή αποτελεί το GIMP, που διατίθενται σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, το InfraRecorder, το Paint.net και το εύχρηστο Picnik. Παράλληλα, το MP3Cutter επιτρέπει την επεξεργασία ενός μουσικό κομματιού, ενώ το Audacity δίνει επιπλέον τη δυνατότητα της ηχογράφησης και της ψηφιοποίησης ενός δίσκου.
Όσον αφορά την αναπαραγωγή ενός κομματιού, το WinAmp (για Mac και Windows) προσφέρει άπειρες επιλογές, ενώ το VLC υποστηρίζει σχεδόν όλες τις μορφές αρχείων και διευκολύνει την ενσωμάτωση ελληνικών υποτίτλων. Ταυτόχρονα προγράμματα, όπως το ImgBurn, CD Brurner XP, Burn4Free και Ashampoo Burning Studio βοηθούν στη δημιουργία ενός cd δίσκου, αντιγράφοντας μουσική ή ταινίες.
Office
Η πιο ολοκληρωμένη επιλογή αποτελεί το Libre Office, που εξελίσσεται από περίπου 300 προγραμματιστές σε διαρκή βάση. Με επαγγελματικό χαρακτήρα, η εφαρμογή είναι συμβατή με όλα τα λειτουργικά συστήματα και ανταποκρίνεται στις επιθυμίες 25 εκατ. ανθρώπων παγκοσμίως. Διαθέτει έξι προγράμματα για δημιουργία κειμένων, υπολογιστικών φύλλων, παρουσιάσεων και βάσεων δεδομένων. Για windows: Σήμερα και με ελληνική έκδοση, το Libre Office και το Open Office προσφέρουν συμπλήρωση κειμένου και αυτόματο ορθογραφικό έλεγχο.
Λειτουργία υπολογιστή
Για την καλύτερη λειτουργία του pc κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αρκετά δωρεάν προγράμματα, όπως το CCleaner που ουσιαστικά απομακρύνει από τον υπολογιστή όλα τα άχρηστα αρχεία, προσφέροντας μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια. Για windows: Εκτός από το CCleaner, υπάρχει το 360 Amigo System Speedup και το Win Utilities Free Edition που βελτιστοποιούν την κατάσταση και τις δυνατότητες του υπολογιστή μέσα και από τη διαγραφή της διαδικτυακής δραστηριότητας. Παράλληλα, το  Startuplite επιταχύνει την εκκίνηση του συστήματος και επιτρέπει στον χρήστη να απενεργοποιήσει περιττές εγγραφές εκκίνησης.
Διάφορες δωρεάν εφαρμογές
  • μTorrent: Πρόκειται για το πιο  δημοφιλές BitTorrent του πλανήτη, που δίνει την ευκαιρία στον χρήστη να κατεβάσει από το ίντερνετ οτιδήποτε επιθυμεί, όπως ταινίες, βιβλία και συλλογές με τραγούδια. Διαθέτει RSS αυτόματη λήψη και συμπεριλαμβάνει torrents με προτεραιότητα εύρους ζώνης. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύκολη εφαρμογή, η οποία κινείται ανάλογα με τα seeds και την ταχύτητα του κάθε torrent και στηρίζεται στην εύρεσή του ιδανικού torrent στις ανάλογες ιστοσελίδες.
  • RocketDock: Πρόκειται για μια εφαρμογή κατάλληλη μόνο για windows υπολογιστές, που μετατρέπει την επιφάνεια εργασίας των windows σε πανομοιότυπη των Mac. Χαρακτηρίζεται από animation και δίνει την ευκαιρία στον χρήστη να αλλάξει εντελώς το στυλ του υπολογιστή και να προσθέσει ή να αφαιρέσει τα gadgets της επιλογής του. Είναι διαθέσιμο για τα Windows 2000, XP, Vista & Windows 7.
  • Rainlendar: Πρόκειται για μια πλούσια προσαρμόσιμη εφαρμογή, που προσφέρει ένα επιτραπέζιο ημερολόγιο στην επιφάνεια εργασίας. Το Rainlendar χρησιμοποιεί την τυπική μορφή iCalendar, η οποία αποθηκεύει κάθε ραντεβού ή το εβδομαδιαίο πρόγραμμα και ενημερώνει τον κάθε χρήστη για τα καθήκοντά του.
  • Skype/Μsn: Το Skype αποτελεί μια εφαρμογή λογισμικού που επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν φωτικήες κλήσεις μέσω του διαδικτύου. Δωρεάν κλήσεις, κλήσεις βίντεο και άμεσων μηνυμάτων διαθέτει και η εφαρμογή Μsn, η οποία είναι ευρέως γνωστή σε όλο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου