Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ψηφιακά παράβολα..

 
Τη δυνατότητα στους καταναλωτές να εκδίδουν ψηφιακά παράβολα χωρίς να χρησιμοποιήσουν το Taxisnet και παράλληλα να εξοφλούν με μετρητά τους λογαριασμούς τους σε εκατοντάδες σημεία δίνει πλέον η Τράπεζα Πειραιώς.
Η τράπεζα παρουσίασε δύο νέες υπηρεσίες, την e-Παράβολο και την easypay POINT φιλοδοξώντας να ενισχύσει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές αλλά και να «σπρώξει» τους καταναλωτές στα εναλλακτικά δίκτυα, όπως τα ATM, το Web και το Mobile Banking.
Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής Σωτήρης Συρμακέζης, «η υπηρεσία easypay POINT εκφράζει τη στρατηγική της Τράπεζας Πειραιώς να βρίσκεται δίπλα στις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών και συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Αντίστοιχα, με το e-Παράβολο η Τράπεζα στηρίζει και ενισχύει τις δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που αναλαμβάνουν οι φορείς του ελληνικού Δημοσίου, θεωρώντας ότι αυτές αποτελούν προϋπόθεση για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης».


Αναλυτικά, η υπηρεσία easypay POINT διευκολύνει τους καταναλωτές που θέλουν να πληρώσουν λογαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλων φορέων σε σούπερ-μάρκετ, καταστήματα ψιλικών, φαρμακεία και άλλες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Μέσω της υπηρεσίας ο καταναλωτής πληρώνει με μετρητά και, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα, παίρνει απόδειξη που επιβεβαιώνει την πληρωμή.

Αντίστοιχα, για τους επιχειρηματίες, η υπηρεσία τούς επιτρέπει να δέχονται πληρωμές χωρίς να υποχρεούνται να συνάψουν συμβάσεις με κάθε οργανισμό και να παρουσιάζουν τους λογαριασμούς. Μάλιστα, σταδιακά η γκάμα των συναλλαγών που θα πραγματοποιούνται μέσω της νέας υπηρεσίας θα αυξάνεται, περιλαμβάνοντας πέραν των πληρωμών ΔΕΚΟ και άλλων λογαριασμών την πώληση χρόνου κινητής τηλεφωνίας, τη φόρτιση προπληρωμένων καρτών ακόμα και την αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Αντίστοιχα, η υπηρεσία e-Παράβολο επιτρέπει στους χρήστες της ηλεκτρονικής τραπεζικής της Πειραιώς να εκδώσουν και να πληρώσουν το παράβολο της επιλογής τους χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή το κινητό τους τηλέφωνο.

Η διαδικασία δεν απαιτεί προηγούμενη «επίσκεψη» στο Taxisnet ενώ – σύμφωνα με την τράπεζα – η έκδοση e-Παραβόλου θα είναι εφικτή και από όλα τα καταστήματα της Τράπεζας, τα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών easypay Kiosks, το easypay mobile και τα easypay POINT.
Ευρωπαϊκή ενίσχυση σε Έλληνες ανέργους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να δοθούν στην Ελλάδα 7,2 εκατ. ευρώ ώστε να βοηθήσει τους 761 πρώην εργαζομένους στην αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores να βρουν νέες θέσεις εργασίας και να επεκτείνει τη στήριξή της σε 505 νέους που βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης (ΕΑΕΚ).

Αυτά τα χρήματα θα δοθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) έπειτα από αίτηση στήριξης που υπέβαλε η Ελλάδα όταν απολύθηκαν οι 761 εργαζόμενοι.

Οι περισσότερες απολύσεις έγιναν στις Περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρόταση τώρα έχει διαβιβαστεί για έγκριση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου