Εκτέλεση
- Βράζετε χωριστά κάθε είδος λαχανικού μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει (χωρίς να χάνει το χρώμα του) και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αναμειγνύετε τον αρακά με τις πατάτες, τα καρότα, τα φασολάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια, τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα αυγά ψιλοκομμένα (εκτός από δύο φετάκια που κρατάτε για το γαρνίρισμα), την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Βάζετε τη σαλάτα σ’ ένα μπολ και την πατάτε με τη ράχη του κουταλιού. Την αφήνετε να μείνει στο ψυγείο αρκετές ώρες ή μία νύχτα πριν τη σερβίρετε. Γαρνίρετε με καροτάκια ή με βραστού αυγού.
Mix & Match
Όταν η μαγιονέζα έχει ρόλο ηγετικό, τότε το κρασί που επιλέγουμε όχι μόνο πρέπει να είναι λευκό, αλλά επιβάλλεται να είναι πλούσιο σε αρώματα, σε σώμα, καθώς και σε οξύτητα, η οποία και προορίζεται να καλμάρει τη λιπαρή αίσθηση στον ουρανίσκο μας. Προτείνω ένα εκλεκτό Sauvignon Blanc.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου