Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ρώσικη σαλάτα

 

Υλικά

  • αρακάς: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • πατάτες: 3 κομμένες σε κυβάκια
  • φασολάκια φρέσκα: 1 φλιτιζάνι του τσαγιού
  • καρότα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού, κομμένο σε κυβάκια
  • κρεμμυδάκια φρέσκα: 3
  • αγγουράκια τουρσί: 2 ψιλοκομμένα
  • μαγιονέζα: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας
  • αυγά: 2 βρασμένα σφιχτά
  • κάππαρη: λίγη, ψιλοκομμένη
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι άσπρο: φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε χωριστά κάθε είδος λαχανικού μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει (χωρίς να χάνει το χρώμα του) και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αναμειγνύετε τον αρακά με τις πατάτες, τα καρότα, τα φασολάκια κομμένα σε μικρά κομματάκια, τα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες, τα αυγά ψιλοκομμένα (εκτός από δύο φετάκια που κρατάτε για το γαρνίρισμα), την κάππαρη, τα αγγουράκια τουρσί, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  2. Βάζετε τη σαλάτα σ’ ένα μπολ και την πατάτε με τη ράχη του κουταλιού. Την αφήνετε να μείνει στο ψυγείο αρκετές ώρες ή μία νύχτα πριν τη σερβίρετε. Γαρνίρετε με καροτάκια ή με βραστού αυγού.

Mix & Match

Όταν η μαγιονέζα έχει ρόλο ηγετικό, τότε το κρασί που επιλέγουμε όχι μόνο πρέπει να είναι λευκό, αλλά επιβάλλεται να είναι πλούσιο σε αρώματα, σε σώμα, καθώς και σε οξύτητα, η οποία και προορίζεται να καλμάρει τη λιπαρή αίσθηση στον ουρανίσκο μας. Προτείνω ένα εκλεκτό Sauvignon Blanc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου