Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Σαν σήμερα 24 Φεωρουαρίου


391
Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος Α' απαγορεύει την ειδωλολατρία. Στο πλαίσιο αυτό παύει και η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, που είχαν ξεκινήσει το 776 π.Χ.
1821
Ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κυκλοφορεί την επαναστατική προκήρυξη «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», με την οποία ζητά από τους Έλληνες της Μολδαβίας και της Βλαχίας να επαναστατήσουν. Η ενέργειά του αυτή σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη της Επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες.
1964
Δημοσιεύματα του ελληνοκυπριακού Τύπου αποκαλύπτουν μυστικό σχέδιο των Τούρκων, σύμφωνα με το οποίο στον μελλοντικό τουρκοκυπριακό τομέα θα περιληφθούν η Αμμόχωστος, η Κυρήνεια και η μισή Λευκωσία.
1968
Ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα ποδοσφαίρου σημειώνεται στο Χάμπντεν Παρκ της Γλασκόβης. 134.461 θεατές παρακολουθούν την αναμέτρηση Σκοτίας - Αγγλίας για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο.
1975
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αβέρωφ, ανακοινώνει την καταστολή συνωμοτικής κίνησης στο στράτευμα. (Πραξικόπημα της Πιτζάμας)
2012
Ο Πάνος Καμμένος, μετά την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία λόγω «μνημονίων», ιδρύει νέο πολιτικό σχηματικό, με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Έλληνες».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου