Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Δουβλίνο: Ένας εναλλακτικός χειμερινός προορισμός που μαγεύει


Με επιβλητικούς ναούς και εντυπωσιακά κάστρα μέχρι κεντρικούς εμπορικούς πεζοδρόμους, το Δουβλίνο είναι ο ιδανικός προορισμός για οικονομικές και μοναδικές αποδράσεις. Μια μεσαιωνική και ταυτόχρονα μοντέρνα πόλη, η πρωτεύουσα της Ιρλανδίας είναι το κατάλληλο μέρος για όσους δεν θέλουν να χαθούν σε αμέτρητα αξιοθέατα, αλλά θέλουν να νιώσουν βαθιά μέσα τους την μακρινή Ιρλανδική κουλτούρα, που γέννησε το τριφύλλι της τύχης και την ξεχωριστή παραδοσιακή μουσική.

Το Δουβλίνο βρίσκεται στην εκβολή του ποταμού Λίφεϋ που διαχωρίζει την πόλη σε δυο μέρη και στολίζεται με γέφυρες ιδανικές για βόλτα. Αν και είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας με πληθυσμό που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, το Δουβλίνο προσφέρεται για εξαιρετικούς περιπάτους  και μπορείτε εύκολα να μετακινηθείτε με τα πόδια. Τί καλύτερος τρόπος να γνωρίσει κανείς μια νέα πόλη, από το να περπατήσει τους πλακόστρωτους δρόμους της ανάμεσα σε ιρλανδέζικες pubs, να χαζέψει στους εμπορικούς πεζοδρόμους και να επισκεφθεί ιστορικά μνημεία. Αν το κρύο και η κούραση στέκονται εμπόδιο, τα τοπικά λεωφορεία και το τραμ σίγουρα θα σας εξυπηρετήσουν, καθώς διασχίζουν όλο το κέντρο της πόλης.
Αξιοθέατα
O καθεδρικός Ναός του Αγίου Πατρικίου θα πρέπει να είναι η πρώτη σας στάση. Μεγάλος και επιβλητικός, ο ναός αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, καθώς ο χώρος χρησιμοποιείται για την πλειοψηφία των μεγαλύτερων εκδηλώσεων που σχετίζονται με τον εορτασμό εθνικών επετείων. Στη συνέχεια, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό της Εκκλησίας του Χριστού. Η εξαιρετική πρόσοψη του ναού καθώς και ο καταπληκτικός εσωτερικός διάκοσμος σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Συνεχίζοντας την περιήγηση στο κέντρο της πόλης δεν θα μπορέσετε να μην πέσετε πάνω στο Κολλέγιο Τρίνιτι. Με έκταση που φτάνει τα 190.000 τετραγωνικά μέτρα δεν θα μπορέσετε να το προσπεράσετε και αξίζει μια βόλτα στο καταπράσινο campus χαζεύοντας τα δεκάδες κτίρια που αποτελούν διαφορετικά τμήματα του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας και ενός εκ των εφτά αρχαιότερων Ιδρυμάτων σε όλη τη Βρετανία.
Η περιήγηση στα αξιοθέατα δεν γίνεται να σταματήσει εδώ. Μια στάση επιβάλλεται στο Κάστρο του Δουβλίνου. Το εντυπωσιακό κτίσμα προσφέρεται για ξενάγηση καθημερινά και θα σας μαγέψει.
Σίγουρα, κάποια στιγμή η βόλτα σας θα σας οδηγήσει στον κεντρικό δρόμο της πόλης, στην οδό O’Connell. Θέλοντας και μη, θα δείτε μπροστά σας το Spine, ένα ατσάλινο μνημείο ύψους 121 μέτρων, που μοιάζει με κεντρί, το οποίο θα... κεντρίσει το ενδιαφέρον σας.
Βόλτες και ελεύθερος χρόνος
Κωδικό όνομα διασκέδασης: Temple Bar. Το κέντρο της νυχτερινής ζωής του Δουβλίνου βρίσκεται σε αυτή την περιοχή, που καθόλου δεν θυμίζει τη σύγχρονη και μοντέρνα πλευρά της πόλης. Η περιοχή Temple Bar διατηρεί τον μεσαιωνικό χαρακτήρα του Δουβλίνου, καθώς τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα μεσαιωνικά κτίρια δίνουν μια ξεχωριστή νότα σε αυτή τη μεριά της πρωτεύουσας.
Για το φαγητό σας μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποια από τις παραδοσιακές ιρλανδέζικες pubs που θα συναντήσετε και να γευτείτε την τοπική κουζίνα, από Ιρλανδέζικο Στιφάδο μέχρι την Πίτα του Βοσκού. Βαριά πιάτα μετά παραδοσιακής μουσικής και χορού, θα συνοδέψουν την έξοδό σας και θα σας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές.
Αφιερώστε χρόνο για την αγορά δώρων και σουβενίρ και δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε παραδοσιακά προϊόντα. Το ιρλανδικό τριφύλλι, σύμβολο τύχης και χρημάτων, θα πρέπει να υπάρχει στη βαλίτσα σας. Μάλιστα, όλα τα καταστήματα με είδη δώρων πωλούν σπόρους για να φυτέψετε μόνοι σας το τριφύλλι, ενώ ταυτόχρονα όλα τα κοσμήματα και αξεσουάρ είναι στολισμένα με το πράσινο σύμβολο.
Αξίζει να δοκιμάσετε τις ποικιλίες αλκοολούχων ποτών με την παραδοσιακή ιρλανδική κρέμα και να συνοδέψτε το ποτό σας με μια irish cream chocolate. Σοκολάτες, σοκολατάκια και γλυκίσματα όλων των ειδών ποτισμένα με την παραδοσιακή κρέμα θα σας βάζουν καθημερινά σε πειρασμό, ενώ μην διστάσετε να δοκιμάσετε το τοπικό πρωινό (φασόλια, λουκάνικο και τηγανητά αυγά) όσο βαρύ και αν ακούγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου