Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

'' Ο Λαός έκρινε: ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΝΙΩΣΗ...''

 
19/10/1981 ΒΡΑΔΥΝΗ:
'' Ο Λαός έκρινε: ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΝΙΩΣΗ...''
Στις 18 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 33 χρόνια από τις βουλευτικές εκλογές του 1981, που έφεραν στην εξουσία το κόμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σήμερα, με την μεγάλη απόσταση που μας χωρίζει από τότε, και ιδίως μετά την τραυματική εμπειρία των τεσσάρων τελευταίων πολύ δύσκολων ετών, η Ιστορία μπορεί και οφείλει να καταλήξει με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα στην αμείλικτη ετυμηγορία της: η 18η Οκτωβρίου ήταν αποφράδα ημέρα γι...α την πατρίδα μας. Η πρώτη δεκαετία πασοκικής διακυβέρνησης υπονόμευσε, έως τη στιγμή αυτή που μιλάμε, το μέλλον της Ελλάδας και των επόμενων γενεών.

Οι ρίζες της σημερινής χρεωκοπίας μας βρίσκονται στον άφρονα εξωτερικό δανεισμό που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου, στην προσπάθεια τους να εξευμενίσουν τους πελάτες τους, τους διαβόητους ''πρασινοφρουρούς'', μέσω των οποίων το Κράτος ταυτίστηκε με το κόμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τεράστιες δαπάνες και δανεισμοί μέσα σε κλίμα διεθνούς ύφεσης και δημοσιονομικής λιτότητας, σώρευσαν τεράστια χρέη και δημιούργησαν μια τερατώδη γραφειοκρατεία, ογκώδη, διεφθαρμένη, αναποτελεσματική. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον ιδρυτή του ανήκει η ''δόξα'' ότι συνέδεσαν το όνομα τους με το μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής ελληνικού κράτους, το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου για μια μόνο ψήφο απέφυγε την καταδίκη του για κακούργημα από το Ειδικό Δικαστήριο. Δείχνοντας ότι δεν διδάχθηκαν τίποτε, οι κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνέχισαν και τα επόμενα χρόνια τον πρωταθλητισμό στα σκάνδαλα, εκτρέφοντας ακραία αντικοινωνικά φαινόμενα τύπου Τσοχατζόπουλου.
Στις θλιβερές διακρίσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ ανήκει κατεξοχήν το ξεχαρβάλωμα, η διάλυση της ανώτατης παιδείας με τον εκτρωματικό νόμο 1268/1982: τα πανεπιστήμια μας, μεταξύ των οποίων η Φιλοσοφική Σχολή από την οποία προέρχομαι και έχω άμεση γνώση της κατάστασης, παραδόθηκαν στο έλεος των ακροαριστερών κομματικών παρατάξεων που τα κατέστησαν φέουδα τους, προπύργια πολιτικής προπαγάνδας, παρακωλύοντας κάθε εκπαιδευτική δραστηριότητα με καταλήψεις, οχλαγωγίες, αναρχία. Ο κατάλογος των αμαρτιών της περιόδου του πασοκισμού, που ξεκίνησε με την αποφράδα ημέρα της 18/10, είναι πολύ μακρύς. Σήμερα το κόμμα αυτό φαίνεται να έχει αποβάλει πολλά από τα κακοήθη λαϊκιστικά στοιχεία που συγκροτούν ιστορικά την ταυτότητα του, με τίμημα όμως την φοβερή του συρρίκνωση. Αποδέκτης όμως του καταστρεπτικού αυτού κληροδοτήματος λαϊκισμού, ανευθυνότητας και φανατισμού είναι σήμερα το κόμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Οι Έλληνες φαίνεται να μην διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Εμείς όμως είμαστε εδώ και θα αγωνιστούμε, θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, μέσα στα πλαίσια του δημοκρατικού πολιτεύματος, για να μην υπάρξει για την Ελλάδα, την αγαπημένη Πατρίδα μας, μια δεύτερη αποφράδα ημέρα, μια δεύτερη 18η Οκτωβρίου 1981.
Δείτε περισσότερα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου