Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η νύχτα… των ρεκόρ στο Τσάμπιονς Λιγκ

 
Η Σαχτάρ Ντόνετσκ μπορεί να τις έριξαν πυραύλους  στο γήπεδό της χθες, την «Ντόνμπας Αρίνα» και να την έκαναν εκτεταμένες ζημιές όμως απόψε, η ομάδα του Μιρτσέλα Λουτσέσκου ήταν... πολυβόλο!
Οι Ουκρανοί νίκησαν 7-0 την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην Λευκορωσία, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Λουίζ Αντριάνο.  Ο άσος της Σαχτάρ σημείωσε πέντε γκολ (28' πεν.,36', 40', 44', 82' πεν.), ενώ τα υπόλοιπα ήρθαν από τον Αλεξ Τεξέιρα, που άνοιξε το σκορ στο 11' και τον Ντούγκλας Κόστα στο 35'.

Στην Αγγλία, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο σκόραρε όποτε ήθελε και διέσυρε την Μάριμπορ με 6-0 
Μόλις στο 13' του αγώνα, ο Ρεμί άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους. Στην συνέχεια ο Ντρογκμπά πήρε την σκυτάλη και  στο 23' με πέναλτι έκανε το 2-0, για να έρθει στο 31' ο Τζον Τέρι και να διαμορφώσει το 3-0 του ημιχρόνου. Τα πράγματα για τη Μάριμπορ έγιναν ακόμα χειρότερα, στην επανάληψη  όταν στο 54' ο Βίλερ έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος όταν στο 77' και το 90' ο Εντέν Αζάρ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα!
 
Ματς –θρίλερ έγινε στην Γερμανία με την Σάλκε να παίρνει  τη νίκη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Τσούπο-Μότινγκ. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μπήκε από νωρίς  σε θέση οδηγού όταν ο Νάνι στο 13’ άνοιξε το σκορ. Στο 34' ο Ομπάσι έφερε το ματς στα ίσα (1-1),ενώ στην επανάληψη η Σάλκε στο 51' πήρε το προβάδισμα με τον Χούντελααρ. Στο 60' ο Μπένεντικτ Χέβεντς έκανε το 3-1, ωστόσο, τρία λεπτά αργότερα ο Αντριέν Σίλβα με πέναλτι μείωσε σε 3-2, για να ισοφαρίσει στο 78' και να βάλει φωτιά στο παιχνίδι. Ωστόσο, στο 90'+3' ο Τσούπο Μότινγκ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι και χάρισε μεγάλη νίκη στη Σάλκε.
 
Στο «Καμπ Νου», η  Μπαρτσελόνα αν και έκανε τα εύκολα… δύσκολα , τελικά επικράτησε του Αγιαξ με 3-1. Οι «μπλαουγκράνα» κυριαρχούσαν στο χορτάρι, και προηγήθηκαν με τον Νεϊμάρ μόλις στο 7'. Στο 24' ο Μέσι πήρε υπέροχη κάθετη πάσα από τον Ινιέστα και έγραψε το 2-0, φτάνοντας μάλιστα τα 69 γκολ στη διοργάνωση και ισοφαρίζοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο 87’ 87΄ο Ελ Γκαζί με κοντινό δεξί πλασέ, μείωσε για τους Ολλανδούς και πάγωσε το «Καμπ Νου», ωστόσο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σάντρο με αριστερό σουτ έβαλε τα πράγματα στην θέση τους γράφοντας το τελικό 3-1
 
Πως το είχε πει ο Ίβιτσα Όσιμ το περιβόητο ρητό που αφορά στη φύση της μπάλας; Ε, κάπως έτσι πρέπει να αισθάνθηκε και ο Γιώργος Δώνης. Στην Κύπρο ο ΑΠΟΕΛ κοίταξε στα μάτια την Παρί Σεν-Ζερμέν, όμως «λύγισε» λίγο πριν το τέλος, με τον Έντινσον Καβάνι να «παγώνει»  το Γ.Σ.Π στο 87ο λεπτό. Ο Ουρουγουανός μολονότι πεσμένος στο χορτάρι με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0 για την Παρί.
 
Στο Ιβηρικό ντέρμπι, η Πόρτο καθάρισε την Ατλέτικο του Ερνέστο Βαλβέρδε με 2-1. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με τον Μεξικανό Έκτορ Ερέρα (45’)  που έκανε το 1-0 με κοντινό πλασέ. Η Ατλέτικο κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γκιγιέρμο Φερνάντεθ στο 58', αλλά τελικά γνώρισε άλλη μία ήττα, καθώς ο Ρικάρντο Κουαρέσμα λύτρωσε τους «δράκους» στο 75' κάνοντας το 2-1!
 
Στο παιχνίδι που είχε ξεκινήσει νωρίτερα από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, η Μάντσεστερ Σίτι αυτοκτόνησε  στην Ρωσία, καθώς προηγήθηκε 2-0, αλλά η ΤΣΣΚΑ πήρε ισοπαλία με 2-2.
Ο Σέρχιο Αγκουέρο άνοιξε το σκορ στο 29', ενώ στο 38' από σουτ του Αργεντινού ο Τζέιμς Μίλνερ με προβολή έκανε το 0-2 για την ομάδα του Πελγκρίνι. Στην επανάληψη οι Ρώσοι ανέβασαν την απόδοσή τους και κατάφεραν στο 65' να μειώσουν με τον Σεϊντού Ντουμπιά.
Ο ίδιος κέρδισε πέναλτι στο 85' με έναν πρώην  άσος του ΠΑΟΚ, τον Μπίμπρας Νάτχο, που ανέλαβε την εκτέλεση, έγραψε το  2-2.
 
ΤΣΣΚΑ - Σίτι 2-2
 
Σάλκε - Σπόρτινγκ 4-3
 
Μπάτε - Σαχτάρ 0-7
 
Πόρτο - Αθλέτικ 2-1
 
Μπαρτσελόνα - Άγιαξ 3-1
 
ΑΠΟΕΛ - Παρί 0-1
 
Ρόμα - Μπάγερν 1-7
 
Τσέλσι - Μάριμπορ 6-0
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου