Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Έτοιμοι να ενισχύσουν το Κομπάνι οι Κούρδοι Πεσμεργκά

 
Οι Κούρδοι του Ιράκ ετοιμάζονται να στείλουν ενισχύσεις, από τις δυνάμεις των Πεσμεργκά, για να βοηθήσουν στην άμυνα του Κομπάνι στη Συρία, απέναντι στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης.
"Καταβάλλονται προσπάθειες και προετοιμαζόμαστε να στείλουμε δυνάμεις υποστήριξης, είτε δια ξηράς είτε από αέρος", είπε ο Τζαμπάρ Γιαουάρ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου που είναι αρμόδιο για τους Πεσμεργκά.
Ωστόσο, ένας Κούρδος αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μαχητές των Πεσμεργκά στο Κομπάνι, καθώς πολεμούν ήδη τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.
Νωρίτερα σήμερα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους Κούρδους του Ιράκ να περάσουν τα σύνορα για να ενισχύσουν τους Κούρδους του Κομπάνι. Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, που συνεδρίασαν στο Λουξεμβούργο, κάλεσαν την Άγκυρα να ανοίξει τα σύνορά της με τη Συρία ώστε να μπορέσουν να σταλούν εφόδια στην πολιορκημένη πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου