Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Εύκολη γαλατόπιτα χώρις φύλλο

 

Υλικά

  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ο χυμός ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σε μεγάλο, άνετο μπολ ή κούπα τα αυγά με το γόλα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας ένα ένα όλα τα υλικά και χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ χεριού μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
     
     
     
  2. Αδειάζουμε το ρευστό μείγμα σε στρογγυλό, βουτυρωμένο ταψί με ψηλά τοιχώματα και διάμετρο 30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180-200° C για 40-45' ή μέχρι η πίτα μας να ροδίσει όμορφα στην επιφάνεια. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει κάπως σκέτη ή πασπαλισμένη με άχνη και κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου