Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ- ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 57 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

 
Με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, στις 26 Οκτωβρίου και ώρα 7:00 μ.μ., η New Star, ο Κινηματογράφος Αλκυονίς New Star Art Cinema και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη συνδιοργανώνουν Φεστιβάλ Μνήμης και Τιμής για τον μεγάλο συγγραφέα, στον ιστορικό κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ. Το Φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και χαιρετισμό θα απευθύνει ο κύ...ριος Γεώργιος Καμίνης, Δήμαρχος Αθηναίων.


Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει μια εβδομάδα, εγκαινιάζοντας τον κινηματογράφο «Αλκυονίδα», θα διεξαχθεί το πρώτο κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελλάδα για τον Νίκο Καζαντζάκη όπου θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη τα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, Zorba the Greek, η ταινία των τριών Όσκαρ, Ο Τελευταίος πειρασμός του Μάρτιν Σκορσέζε και Ο Χριστός ξανασταυρώνεται του Ζυλ Ντασέν με τη θρυλική Μελίνα Μερκούρη.
Πριν από τις ταινίες θα προβάλλεται η βραβευμένη μικρού μήκους ταινία του Μάριου Ιορδάνου «Το μυστικό του Θησέα» (7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού έργου στο Λονδίνο), η οποία αποτελεί και τη μοναδική κινηματογραφική διασκευή της Ασκητικής του Νίκου Καζαντζάκη και σύντομο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη σήμερα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Φεστιβάλ υπογράφει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Μάριος Ιορδάνου μαζί με την ηθοποιό και γλωσσολόγο Σοφία Καζαντζιάν.
Στον εκθεσιακό χώρο του κινηματογράφου θα φιλοξενηθεί, επίσης, μουσειακό υλικό για τον Νίκο Καζαντζάκη (με έπιπλα, αντικείμενα και χειρόγραφά του), καθώς και Έκθεση Ζωγραφικής του εικαστικού Ευάγγελου Καλογερόπουλου.
Χώρος διεξαγωγής Φεστιβάλ: Κινηματογράφος Αλκυονίς New Star Art Cinema, Ιουλιανού 42-46, Αθήνα.
Για την Κυριακή 26/10 Είσοδος και Parking δωρεάν.
Τις υπόλοιπες ημέρες 27/10 -2/11 ημερήσιο εισιτήριο 5€ για προβολή δύο ταινιών.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις
Εκδόσεις Καζαντζάκη, τηλ.: 210-3642829 και 210-3628129
Δευτ. – Παρ. 9:00 -17:00.
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου