Οι φακές έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες απαραίτητα για τον οργανισμό και κυρίως για τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη καθώς είναι πλούσια σε σίδηρο. Ο συνήθης τρόπος μαγειρέματος τους είναι σαν σούπα. Όμως υπάρχει κι άλλος τρόπος πιο διασκεδαστικός να τις μεγειρέψεις.
Υλικά
- ½ φλ. φακές
- 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο κολοκύθι ή 2 μικρά
- 1 κονσέρβα τόνο συντηρημένο σε νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Αφού προετοιμάσετε τα υλικά, βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα τις φακές και το κολοκύθι.
- Όταν έχουν μαλακώσει –μετά από 15’- τα βγάζετε από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Ανοίγετε την κονσέρβα με τον τόνο και αφαιρείτε το νερό.
- Ρίχνετε τον τόνο σε μια σαλατιέρα μαζί με όλα τα υλικά, αλατίζετε και ανακατεύετε προσεχτικά.
- Τέλος περιχύνετε με το λεμόνι.
- Η σαλάτα είναι έτοιμη να τη σερβίρετε ως κύριο γεύμα με λίγη φέτα τυρί αν προτιμάτε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου