Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Σαλάτα με φακές και τόνο


Οι φακές έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες απαραίτητα για τον οργανισμό και κυρίως για τα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη καθώς είναι πλούσια σε σίδηρο. Ο συνήθης τρόπος μαγειρέματος τους είναι σαν σούπα. Όμως υπάρχει κι άλλος τρόπος πιο διασκεδαστικός να τις μεγειρέψεις.

Υλικά
  • ½ φλ. φακές
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κολοκύθι ή 2 μικρά
  • 1 κονσέρβα τόνο συντηρημένο σε νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
Εκτέλεση
  • Αφού προετοιμάσετε τα υλικά, βράζετε σε ξεχωριστή κατσαρόλα τις φακές και το κολοκύθι.
  • Όταν έχουν μαλακώσει –μετά από 15’- τα βγάζετε από τη φωτιά, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  • Ανοίγετε την κονσέρβα με τον τόνο και αφαιρείτε το νερό.
  • Ρίχνετε τον τόνο σε μια σαλατιέρα μαζί με όλα τα υλικά, αλατίζετε και ανακατεύετε προσεχτικά.
  • Τέλος περιχύνετε με το λεμόνι.
  • Η σαλάτα είναι έτοιμη να τη σερβίρετε ως κύριο γεύμα με λίγη φέτα τυρί αν προτιμάτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου