Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Τελειωμένος ο Ρανιέρι, αναζητούνται ο διάδοχος και η... αποζημίωση

 
Η νύχτα ντροπής του ελληνικού ποδοσφαίρου (που είναι δύσκολο να επαναληφθεί στο μέλλον) με την ήττα εντός έδρας από τα Νησιά Φερόε αποτέλεσε ουσιαστικά το τέλος του Κλαούντιο Ρανιέρι από την εθνική ομάδα.
Μέχρι τα ξημερώματα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής συνομιλούσε με τον Κλαούντιο Ρανιέρι και τον μάνατζέρ του στο ξενοδοχείο τους για να βρουν την κατάλληλη φόρμουλα για τον καλύτερο δυνατό διακανονισμό.

Ο Ιταλός τεχνικός που είναι εξαιρετικά δυνατός στις διαπραγματεύσεις και ακόμα καλύτερος στις αποζημιώσεις απαιτεί να λάβει όλο το ποσό που αναφέρει το διετές συμβόλαιό του (1.600.000 ευρώ) την ώρα που από πλευράς ομοσπονδίας θέλουν να γίνει ένα γενναίο “κούρεμα” καθώς θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη “σπατάλη” που έχει γίνει ποτέ σε επένδυση εθνικού προϊόντος στο αθλητικό κομμάτι στη χώρα μας.
Ομως τα συμβόλαια είναι ισχυρά και ιδιαίτερα στο εξωτερικό σεβαστά με αποτέλεσμα ο Ιταλός, που αποτελεί πλέον ξένο σώμα για την ομοσπονδία, να έχει το πάνω χέρι.
Οι ιθύνοντες της ΕΠΟ συνεδρίαζαν σε γραφείο στο “Καραϊσκάκης” μετά τον αγώνα μέχρι αργά, ελπίζοντας ενδεχομένως ότι θα έρθει η ευχάριστη είδηση από την αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου.
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι όμως, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά θύμισε ότι η πρόκριση είναι ανοιχτή και θα τη διεκδικήσει με σκληρή δουλειά. Εκεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε “Δεν πάει άλλο” και μάλιστα με την άμεση ανακοίνωση που εξέδωσε άδειασε τον Ιταλό κόουτς, όπως είχε κάνει πρόσφατα και ο Ρανιέρι σε δηλώσεις του λέγοντας πως ουδέποτε πρότεινε στην ΕΠΟ προπονητές για τις “μικρές” εθνικές ομάδες.

“Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη”

«Μετά το σημερινό καταστροφικό για την Εθνική Ομάδα αποτέλεσμα, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για την ατυχέστατη επιλογή του προπονητή, που είχε σαν συνέπεια να εμφανιστεί ενώπιον των Ελλήνων φιλάθλων αυτή η κάκιστη εικόνα της Εθνικής Ομάδας. Σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που θα συγκαλέσω θα αναλάβω την ευθύνη και ενώπιον των μελών του και θα δρομολογήσω όλες τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται για να μην ξαναζήσει η Εθνική Ομάδα μια τόσο ντροπιαστική βραδιά» αναφέρει χαρακτηριστικά η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ την ώρα που οι Γερμανοί φέρνουν τον Τραπατόνι στην Αθήνα !

Το μεγάλο πρόβλημα της εθνικής ομάδας πέρα από τον ανεπανόρθωτο διασυρμό και την απογοήτευση του κόσμου, είναι ότι έχουν πλέον θορυβηθεί μέχρι και οι χορηγοί που ουσιαστικά ήθελαν να δωθεί άμεσα λύση για να σταματήσει η κατρακύλα που αποτελεί αρνητική διαφήμιση και για τους ίδιους.

Οσον δε αφορά τις επόμενες κληρώσεις, με τις απώλειες βαθμών που έχουμε ως τώρα, πολύ δύσκολα θα βρούμε τέτοιο όμιλο “λουκούμι” όπως ο εφετινός, άσχετα αν εμείς καταφέραμε να τον μετατρέψουμε σε...παστέλι.

Πλέον η ομάδα, πριν δώσει ραντεβού για τον Μάρτιο και τον πρώτο "τελικό" με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη πρέπει να βγάλει και την υποχρέωση του φιλικού της Τρίτης στο Βελιγράδι με την επίσης απογοητευμένη (από την ήττα με 3-1 από τη Δανία) Σερβία όπου λογικά θα παρουσιαστεί με υπηρεσιακό τεχνικό.


"Δικαίως βρισκόμαστε στην τελευταία θέση"

«Δικαίως χάσαμε και ακόμα πιο δίκαια βρισκόμαστε στην τελευταία θέση του ομίλου μας. Απλώς επειδή αυτή την εβδομάδα είδα μια άλλη εθνική ομάδα στις προπονήσεις με όρεξη για δουλειά, πάθος και θέληση ήταν έκπληξη για μένα αυτό που είδα στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν είναι και ψυχολογικό αλλά θέλω να μιλήσω πρώτα με τους παίκτες μου και να συζητήσουμε για το τι έγινε. Αν δουλέψουμε με το κεφάλι κάτω και με συγκέντρωση, ακόμα μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση δεν έχει χαθεί τίποτε όσο και δύσκολο να είναι.


»Ισως στην αρχή υποτιμήσαμε λίγο τον όμιλο και θεωρήσαμε ότι θα έχουμε μια εύκολη δουλειά για την πρόκριση και τώρα βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Επιμένω ότι τα πάντα μπορούν να διορθωθούν με σκληρή δουλειά. Δεν πρέπει να στεκόμαστε στις ήττες, όσο άσχημες και αν είναι αυτές, αλλά να τις αφήνουμε πίσω μας και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας» τόνισε ο Κλαούντιο Ρανιέρι που είδε την ομάδα του να δέχεται τόσες ευκαιρίες από τα Νησιά Φερόε, όσες ενδεχομένως δεν δέχτηκε η εθνική επί Σάντος στην σχεδόν τετράχρονη θητεία του!

«Οταν ήρθα στην ομάδα βρήκα παίκτες εξαντλημένους από το Μουντιάλ και κάποιους άλλους με ελλιπή προετοιμασία. Ομως τώρα έχουν αλλάξει πρόσωπο και γι αυτό παραμένω αισιόδοξος και θα συνεχίσω στην ομάδα δουλεύοντας σκληρά. Αυτή η οδυνηρή ήττα δεν με πληγώνει για την καριέρα μου, αλλά για την εθνική Ελλάδος που υπηρετώ και γι’ αυτό τον υπέροχο κόσμο που πάλι πληγώσαμε» κατέληξε ο Ιταλός που προφανώς θα ενημερωθεί ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της η εθνική μας ομάδα έχει τρεις (και μάλιστα συνεχόμενες) ήττες στην έδρα της σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Από την πλευρά του ο δανός τεχνικός των Νήσων Φερόε, Λάρς Ολσεν χαρακτήρισε τη νίκη της ομάδας του ως τη μεγαλύτερη στην ιστορία και υποσχέθηκε να κεράσει τους παίκτες του μια μπύρα στη νυχτερινή Αθήνα.

Στα άλλα αποτελέσματα του ομίλου μας: Ουγγαρία-Φινλανδία 1-0 και Ρουμανία-Βόρειος Ιρλανδία 2-0.

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Ρουμανία 10, Βόρειος Ιρλανδία 9, Ουγγαρία 7, Φινλανδία 4, Νησιά Φερόε 3, Ελλάδα 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου