Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

 
Υλικά για 15-20 σουβλάκια

Υλικά (για τα σουβλάκια):
  • 6 φιλέτα κοτόπουλου
Υλικά (για τη μαρινάδα):
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα (σκόνη)
  • 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδου σε μικρές φετούλες
  • Λίγο μπούκοβο (κόκκινοι σπόροι πιπεριάς)
Υλικά (για την σος φυστικοβούτυρου):
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι καγιέν ή πάπρικα
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κουταλάκι τριμμένη καρύδα
  • 4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
  • Κόβετε τα φιλέτα σε κομμάτια ή λωρίδες και τα περνάτε σε καλαμάκια.
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τοποθετείτε μέσα τα σουβλάκια για 2 ώρες ή από την προηγούμενη ημέρα για εντονότερη γεύση.
  • Ψήνετε τα σουβλάκια σε σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου και από τις δύο πλευρές για 15 λεπτά.
  • Περιχύστε με την μαρινάδα 1-2 φορές όσο τα ψήνετε.
  • Ετοιμάζετε στο μεταξύ την σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά σε τηγάνι (σε χαμηλή φωτιά) εκτός από την κρέμα γάλακτος.
  • Αφoύ δέσει το μείγμα, το βάζετε σε μπλέντερ (όπως ειναι ζεστό) και προσθέτετε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.
  • Σερβίρετε τα σουβλάκια με την σάλτσα.
  • Συνοδεύετε με ψιλοκομμένη ντομάτα και αγγούρι και λίγο τριμμένο ξερό δυόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου