Υλικά για 15-20 σουβλάκια
Υλικά (για τα σουβλάκια):
Υλικά (για τα σουβλάκια):
- 6 φιλέτα κοτόπουλου
Υλικά (για τη μαρινάδα):
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα (σκόνη)
- 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας σόγια σος
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδου σε μικρές φετούλες
- Λίγο μπούκοβο (κόκκινοι σπόροι πιπεριάς)
Υλικά (για την σος
φυστικοβούτυρου):
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι καγιέν ή πάπρικα
- 1 κύβο κότας
- 1 κουταλάκι τριμμένη καρύδα
- 4 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Κόβετε τα φιλέτα σε κομμάτια ή λωρίδες και τα περνάτε σε καλαμάκια.
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας, τοποθετείτε μέσα τα σουβλάκια για 2 ώρες ή από την προηγούμενη ημέρα για εντονότερη γεύση.
- Ψήνετε τα σουβλάκια σε σχάρα ή στο γκρίλ του φούρνου και από τις δύο πλευρές για 15 λεπτά.
- Περιχύστε με την μαρινάδα 1-2 φορές όσο τα ψήνετε.
- Ετοιμάζετε στο μεταξύ την σάλτσα βάζοντας όλα τα υλικά σε τηγάνι (σε χαμηλή φωτιά) εκτός από την κρέμα γάλακτος.
- Αφoύ δέσει το μείγμα, το βάζετε σε μπλέντερ (όπως ειναι ζεστό) και προσθέτετε σιγά-σιγά την κρέμα γάλακτος.
- Σερβίρετε τα σουβλάκια με την σάλτσα.
- Συνοδεύετε με ψιλοκομμένη ντομάτα και αγγούρι και λίγο τριμμένο ξερό δυόσμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου