Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Πάτρα: Στέλνουν στον Εισαγγελέα τον Δήμαρχο για απείθεια


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τις απειλές της κυβέρνησης για επιβολή αργίας, αλλά και επιστράτευσης των δικαστικών αρχών, δηλώνει τα εξής:
«Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.

Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων, θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.
Σε σχέση με τη την βρώμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης και των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης, επαναλαμβάνουμε ότι η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών των υπαλλήλων που έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2013, ολοκληρώνεται για το σύνολο των υπαλλήλων, από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Ως Δημοτική Αρχή στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την πάλη των εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στις απολύσεις και την υπεράσπιση της σταθερής απασχόλησης.
Υπενθυμίζεται οτι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη μετά το φάκελο που της απέστειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πέντε δημάρχους οι οποίοι αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτική εξέτασης  .
Με έγγραφο της η κ. Κουτζαμάνη που απευθύνει προς τους Εισαγγελίες Εφετών Αθηνών, Πειραιά, Πατρών και Λάρισας ζητεί να διαπιστωθεί εάν οι πέντε δήμαρχοι διέπραξαν, κατά περίπτωση, με τη στάση τους αυτή αξιόποινες πράξεις, όπως απείθεια ή παράβαση καθήκοντος.
Σύμφωνα με την παραγγελία, θα πρέπει να ενημερωθεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης, μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Ανάμεσα στα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές είναι τα έγγραφα πράξεις του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τη συγκρότηση κλιμακίων για τον επανέλεγχο της μετατροπής συμβάσεων και τις εντολές διενέργειας των ελέγχων, τις ενημερωτικές εκθέσεις των διενεργούντων τον επανέλεγχο Επιθεωρητών-Ελεγκτών ΔΔ και Βοηθών Επιθεωρητών Ελεγκτών ΔΔ, φωτοτυπικά αντίγραφα του Ν. 4250/26-3-2014 και της αριθμ. ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/5-6-2014 Κ.Υ.Α. Υπουργών Οικονομικών – Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.λ.π.
Όπως αναφέρεται στις εκθέσεις ελέγχου που συνέταξαν οι ελεγκτές-επιθεωρητές του ΣΕΕΔ, οι πέντε δήμαρχοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν , στο πλαίσιο του έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα της μετατροπής των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Πρόκειται για τους δημάρχους Πάτρας Κώστα Πελετίδη, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσο, Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, Νίκαιας Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη και Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου