Μπισκότα με μέλι και καρύδια
Υλικά
- 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαργαρίνη
- 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 δόση βανίλια σε σκόνη
- 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 2 κουταλιές της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
- λίγη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτετε κατόπιν το μέλι και τη βανίλια.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και τα ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου. Προσθέτετε και τα καρύδια και χτυπάτε τη ζύμη.
- Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε κουλουράκια-κοτσίδες. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρωμένο, με τέτοιο τρόπο ώστε το ένα να απέχει αρκετά από το άλλο γιατί με το ψήσιμο απλώνουν.
- Ψήνετε τα μπισκότα σε μέτριο φούρνο στους 180° C 15’ περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πασπαλίζετε με άχνη. Τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί καλά κλεισμένο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου