Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Μπισκότα με μέλι και καρύδια

 

Υλικά

  • 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαργαρίνη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη
  • 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
  • λίγη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτετε κατόπιν το μέλι και τη βανίλια.
     
     
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και τα ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου. Προσθέτετε και τα καρύδια και χτυπάτε τη ζύμη.
     
     
     
  3. Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε κουλουράκια-κοτσίδες. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρωμένο, με τέτοιο τρόπο ώστε το ένα να απέχει αρκετά από το άλλο γιατί με το ψήσιμο απλώνουν.
     
     
     
  4. Ψήνετε τα μπισκότα σε μέτριο φούρνο στους 180° C 15’ περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πασπαλίζετε με άχνη. Τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί καλά κλεισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου