Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

31 νεκροί από την έκρηξη του Οντάκε


Τους πρώτους πέντε θανάτους από την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην κεντρική Ιαπωνία επιβεβαίωσαν οι τοπικές Αρχές, όπως μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση NHK, ενώ τουλάχιστον 26 ακόμα άτομα πιστεύεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι νεκροί είναι μέλη της ομάδας 31 πεζοπόρων οι οποίοι εντοπίστηκαν σε κατάσταση «καρδιο-αναπνευστικής ανακοπής», κοντά στην κορυφή του ύψους 3.067 μέτρων Οντάκε. Ο εν λόγω όρος χρησιμοποιείται συχνά από διασώστες για να περιγραφούν θύματα των οποίων ο θάνατος δεν έχει πιστοποιηθεί από ιατρό.

Δεκάδες άτομα αγνοούνται ακόμα, κυρίως ορειβάτες και πεζοπόροι, που βρίσκονταν στο βουνό όταν το ηφαίστειο εξερράγη αναπάντεχα.

Οι Αρχές εκτιμούν πως 45 με 49 άτομα διανυκτέρευσαν σε ορειβατικά καταλύματα στις πλαγιές του βουνού, χωρίς όμως να αποκλείεται ο αριθμός των αγνοούμενων να είναι μεγαλύτερος.

Οι προσπάθειες των σωστικών υπηρεσιών διακόπηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, λόγω των δυσμενών συνθηκών. Στις προσπάθειες συμμετέχουν περίπου 550 στρατιώτες, πυροσβέστες και αστυνομικοί.

Οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει πως δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες εκρήξεις πέραν αυτής που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου