Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Πρεμιέρα πλέϊ - οφ: ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος - ΠΑΟ 1 - 1



Ισόπαλο με σκορ 1-1 τελείωσε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Αστέρα Τρίπολης στο γήπεδο της Τούμπας, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες πέτυχε στο 12' ο Μπαράλες με δυνατό σουτ, ενώ για το «δικέφαλο» του Βορρά ισοφάρισε ο Στοχ στο 59'.

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο Αστέρας, εντούτοις, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, «ερεθίζοντας» έτσι ακόμη περισσότερο τους ήδη αρνητικά διακείμενους, από την απώλεια του Κυπέλλου, υποστηρικτές του «Δικεφάλου» εναντίον των ποδοσφαιριστών της ομάδας (αποδοκιμασίες και κροτίδες από μερίδα οπαδών είχαν την... τιμητική τους στο γήπεδο πριν ακόμη αρχίσει το ματς).

Ήταν στο 12' το τραγικό λάθος του Σκόνδρα, έχοντας την κατοχή της μπάλας, που έφερε σε πλεονεκτική θέση για να σκοράρει τον Μπαράλες, ευκαιρία που εκμεταλλεύτηκε ο τελευταίος και έδωσε το προβάδισμα στους Αρκάδες. Νευρικότητα, λάθη και αδυναμία στην τελική προσπάθεια συνέθεσαν την εικόνα του ΠΑΟΚ μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερο κατά νου να κερδίσουν χρόνο για να διατηρήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα.

Με τον ΠΑΟΚ να πιέζει και τον Αστέρα να αμύνεται μαζικά κάτω από τη σέντρα, επέστρεψαν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Γεγονός που είχε άμεσα αποτέλεσμα για τον «Δικέφαλο», καθώς στο 59', μετά από όμορφο γύρισμα στην περιοχή του Νάτχο στον Στοχ (κορυφαίος για τους «ασπρόμαυρους» στο παιχνίδι), ο Σλοβάκος με πλάγιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τα ηνία στα χέρια τους, οι διαδοχικές κεφαλιές, όμως, από τους Κουλούρη, Βίτορ δεν βρήκαν στόχο. 

Στο 76' σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Αστέρα, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ στην αμέσως επόμενη φάση για τους Θεσσαλονικείς, σε σουτ του Κουλούρη. Με τη συμπλήρωση των 90' λεπτών ο Ερνάντεζ λειτούργησε σωτήρια για τον Αστέρα, αποτρέποντας την παραβίαση της εστίας του, αρχικά σε κεφαλιά του Αθανασιάδη (έδιωξε με το πόδι) και στη συνέχεια σε σουτ του Στοχ (έδιωξε με τα χέρια).

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

Κίτρινες: Αθανασιάδης, Τζβέλλας, Σκόνδρας, Βίτορ/Μπαράλες, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Γκόιαν, Ντε Μπλάσις

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο (79’ Τζαβέλλας), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Νάτχο, Μάρτενς (46’ Βούκιτς), Λούκας (56’ Κουλούρης), Στοχ, Αθανασιάδης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Ν’Ντο (82’ Μουνάφο), Ουσέρο, Καράσκο (65’ Ναβάρο), Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (73’ Χουάνμα)






Ισόπαλοι 1-1 Ατρόμητος και Παναθηναϊκός στο Περιστέρι

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και στον Παναθηναϊκό, με την οποία άνοιξε η «αυλαία» των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1, με τους «πράσινους» να προηγούνται στο 18΄ με τον Αμπέντ και τους «κυανόλευκους» να ισοφαρίζουν στο 56΄ με τον Ταυλαρίδη.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με 10 παίκτες τα τελευταία 12 λεπτά (συν τις καθυστερήσεις) λόγω της αποχώρησης του Λαγού με τραυματισμό, ενώ είχαν γίνει ήδη και οι τρεις αλλαγές από το Γιάννη Αναστασίου.

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο, με τον Ατρόμητο να απειλεί περισσότερο, αλλά τον Παναθηναϊκό πιο ουσιαστικό. Οι «πράσινοι» που ξεκίνησαν χωρίς τους Μπεργκ, Πράνιτς και Καρέλη, κατάφεραν στην μοναδική τους οργανωμένη προσπάθεια να προηγηθούν με την κεφαλιά του Αμπέντ στο 18΄ μετά τη σέντρα ακριβείας του Τριανταφυλλόπουλου.

Οι γηπεδούχοι στο διάστημα αυτό έφτασαν κοντά στο γκολ στο 16΄ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Λαζαρίδη να φεύγει άουτ, ενώ στο 29΄ ο Δημούτσος εντελώς μόνος του στην περιοχή δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα κατέληξε άουτ. Το ημίχρονο έκλεισε με το σουτ του Καραμάνου από πλάγια να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καπίνο.

Με μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Ο Πέτριτς στο 47΄ βρέθηκε απέναντι από τον Τσέναμο, αλλά ο ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έσωσε την ομάδα του. 

Στο 56΄ ο Ατρόμητος ισοφάρισε με την κεφαλιά του Ταυλαρίδη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ούμπιντες, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο Πέτριτς βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τσέναμο, αλλά για δεύτερη φορά ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αναδείχθηκε νικητής κι έδιωξε σωτήρια.

Την ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Ζέκα στο 62΄, όταν μετά την κάθετη μπαλιά του Νάνο, ο Πορτογάλος βρέθηκε μόνος του και σχεδόν προ κενής εστίας μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα ο Τσέναμο να μπλοκάρει. 

Μεγάλη φάση για τον Ατρόμητο στο 72΄, όταν ο Ναπολεόνι προσπάθησε να «εκτελέσει» τον Καπίνο, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε την απόκρουση του αγώνα. Στο 86΄ ο Κουτρουμπής έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Παπαδόπουλου, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ατρόμητου στο ματς. 

Διαιτητής: Στ. Τριτσώνης (Αθηνών)

Κίτρινες: Ταυλαρίδης - Μέντες

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ.Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης (82΄ Φωτάκης), Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία (74΄ Μπάλλας), Καραμάνος, Μπρίτο (57΄ Ναπολεόνι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Κλωναρίδης, Αμπέντ (30΄ Καρέλης), Ζέκα, Ατζαγκούν (54΄ Μέντες), Νάνο, Σίλντενφελνετ, Πέτριτς (65΄ Μπεργκ.


Βαθμολογία (Σε 1 αγώνα)
1. Ατρόμητος 3
2. Παναθηναϊκός 3
3. ΠΑΟΚ 2* 
4. Αστέρας Τρίπολης 0*

* Απομένει ο αγώνας ΠΑΟΚ - Αστέρας

Πρόγραμμα

1η αγωνιστική - (30 Απριλίου)
Ατρόμητος-Παναθηναϊκός 1-1
ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 19.15

2η αγωνιστική - (4 Μαΐου)
Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 17.00
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 19.15

3η αγωνιστική - (7 Μαΐου)
ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 17.00
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 19.15

4η αγωνιστική - (11 Μαΐου)
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 17.00
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 19.15

5η αγωνιστική -(14 Μαΐου)
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 17.00
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 19.15

6η αγωνιστική – (17 Μαΐου)
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου