Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Άρση ασυλίας 4 Βουλευτών της Χρυσής Αυγής


Tην άρση της ασυλίας και άλλων 4 Βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε σήμερα κατά πλειοψηφία η Βουλή των Ελλήνων, κάνοντας έτσι αποδεκτό σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλει οι εισαγγελικές αρχές, διερευνώντας την δραστηριότητα μελών και στελεχών του κόμματος σχετικά με την δολοφονία του τραγουδοποιού Παύλου Φύσσα πριν από 7 μήνες.

Η άρση της ασυλίας αφορά τους Βουλευτές Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.
Η ψηφοφορία στη Βουλή σήμερα ήταν ονομαστική. Υπέρ της άρσης της ασυλίας ψήφισαν 213 Βουλευτές, 16 ψήφισαν «κατά»και 8 απλώς δήλωσαν παρόντες.
Σε άλλη συνεδρίαση, την προσεχή Τετάρτη, θα εξεταστεί το αίτημα των εισαγγελέων για την άρση της ασυλίας και του Βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, που αποχώρησε από την Χρυσή Αυγή και παραμένει ανεξάρτητος. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις δραστηριότητες Χρυσής Αυγής, και ότι δεν είχε ούτε γνώση ούτε ανάμιξη στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 34, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κερατσίνι.
Η περίπτωση του κ. Αλεξόπουλου δεν εξετάστηκε σήμερα στη Βουλή διότι βρισκόταν σε δίκη στη Λάρισα, κατηγορούμενος για παράνομη χρήση ραδιοφωνικών συχνοτήτων.
Μαζί με τον κ. Αλεξόπουλου, θα συζητηθούν και οι αιτήσεις άρσης της ασυλίας και άλλων τριών Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, του Νίκου Μίχου, του Γιώργου Γερμενή και του Στάθη Μπούκουρα.
Η Χρυσή Αυγή έχει 18 Βουλευτές. Ο αρχηγός της, Νίκος Μιχαλολιάκος, είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/greece/122382#sthash.NglKPlSO.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου