Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η τύχη στα χέρια του


Μετά τη νίκη της Αρμάνι Μιλάνο επί της Φενέρ μέσα στην Κωνσταντινούπολη, η τύχη του Παναθηναϊκού παραμένει στα χέρια του καθώς με νίκη επί της Μάλαγα προκρίνεται στην επόμενη φάση

Η Μπαρτσελόνα νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό 84-62 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» και πλέον οι «πράσινοι » το μόνο που χρειάζονται για να προκριθούν στην επόμενη φάση, είναι η νίκη κόντρα στη Μάλαγα την προσεχή Πέμπτη (3/4) στο «καυτό» ΟΑΚΑ.
Ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε ποτέ παρκέ πλην του πρώτου δεκαλέπτου που ήταν μέσα στο ματς, ενώ έχασε την επαφή με το σκορ στο τελευταίο δεκάλεπτο  του ημιχρόνου, κυρίως επειδή δέχτηκε κάποια μακρινά σουτ, που τον έβγαλαν εκτός συγκέντρωσης. Πληγή τα επιθετικά ριμπάουντ για το «τριφύλλι», ενώ οι «πράσινοι» κόλλησαν επιθετικά και με τον Πούλεν να οργανώνει και να εκτελεί η Μπαρτσελόνα «έκλεισε» το ημίχρονο στο +10, 42-32, με τρίποντο του Ναβάρο.
 
Τίποτα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο σε σχέση με τα δύο πρώτα δεκάλεπτα του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε εγκλωβισμένος στον ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι την ίδια στιγμή συνέχιζαν να κυριαρχούν απόλυτα κάτω από τα δύο καλάθια και να παίρνουν τα επιθετικά ριμπάουντ το ένα μετά το άλλο. Παράλληλα οι  Καταλανοί συνέχιζαν το επιθετικό τους κρεσέντο και στο 30’ ο φωτεινός πίνακας έγραφε 64-46 και κάπου εκεί  όλα είχαν κριθεί. Για την… ιστορία η κόρνα της λήξης βρήκε την Μπάρτσα νικήτρια με 84-62 και πλέον κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση του ομίλου, περιμένοντας τον αντίπαλό της στα προημιτελικά από το άλλο γκρουπ, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας. 
 
Πλέον την επόμενη Πέμπτη το παιχνίδι με την Μάλαγα είναι τελικός για τον Παναθηναϊκό, καθώς  μετά τη νίκη της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην Πόλη προκρίνονται στα προημιτελικά, ως τρίτοι ή τέταρτοι, εφόσον επικρατήσουν στο ΟΑΚΑ. 
Δεκάλεπτα: 14-15, 42-32, 64-46, 84-62. 
 
Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Πούλεν 8, Ντόρσεϊ 5, Σάδα 2, Χουέρτας 4, Αμπρίνες 15, Ναβάρο 8, Παπανικολάου 6, Όλεσον 3, Λόρμπεκ 15, Λάμπε 4, Νάχμπαρ 3, Τόμιτς 11. 
 
Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος 6, Κάρι 2, Μπατίστ 7, Φώτσης 3, Ούκιτς 13, Λάσμε 9, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 9, Ματσιούλις 2, Ράιτ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου