Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

«Μάχη» για το Πολυνομοσχέδιο Εντός και εκτός Βουλής


Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται το μεσημέρι του Σαββάτου το πολυνομοσχέδιο. Κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, καλούν ο ένας μετά τον άλλο, σε συγκέντρωση την Κυριακή στο Σύνταγμα, αντιδρώντας στο περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση επιχειρεί να συσπειρώσει τους βουλευτές της με το επιχείρημα, ότι η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο προκειμένου να κλείσει επίσημα η τέταρτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να εγκριθεί η εκταμίευση 10 δισ. ευρώ προς ενίσχυσή του σε τρεις δόσεις, αρχής γενομένης από τον επόμενο Μάιο.
Μετά την κατάθεση θα ακολουθήσει την Κυριακή, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και η ψηφοφορία για την τελική αποδοχή του. Στο πολυνομοσχέδιο υλοποιούνται προβλέψεις του Μνημονίου 2 "για τη στήριξη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας" και τροποποιούνται διατάξεις του ιδρυτικού νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως επίσης και του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
"Πυρά" για  την επιλογή της κυβέρνησης να καταθέσει το πολυνομοσχέδιο ως κατεπείγον, αλλά και για το περιεχόμενό του, εξαπέλυσαν την Παρασκευή, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα συνεχώς εκδίδοται ανακοινώσεις συνδικάτων που καλούν την Κυριακή στις 6.30μμ στο Σύνταγμα όπου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

ΓΣΕΕ: Λαιμητόμος το πολυνομοσχέδιο κυβέρνησης - τρόικας
Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι: "Mε την αγωνία να ικανοποιήσει άμεσα τους δανειστές και ακολουθώντας τη γνωστή διαδικασία του τεράστιου σε έκταση νομοθετήματος με κρυφές διατάξεις, η κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή ένα ακόμη πολυνομοσχέδιο που στέλνει στη γκιλοτίνα εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Με απαράδεκτες και καταστροφικές ρυθμίσεις που εντέχνως, κατά τη συνήθη τακτική της, κρύβει μέσα σε άρθρα του πολυνομοσχεδίου, καταργεί στην ουσία κάθε παροχή κοινωνικής ασφάλειας από το ήδη στραπατσαρισμένο κοινωνικό κράτος.
Η Κυβέρνηση, σε ρόλο «καταστροφέα», υιοθετώντας το δόγμα των «προληπτικών» μέτρων (κατάργηση τριετιών μετά το 2017) και με τη λογική του YES MAN προς την τρόικα, καταργεί μεταξύ άλλων χωρίς ίχνος δικαίου, τις παροχές μητρότητας, το οικογενειακό επίδομα, οδηγεί τους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς να γίνουν ψίχουλα μέσα από την κατάργηση των τριετιών, μειώνει ακόμη περισσότερο τις ήδη πενιχρές συντάξεις, δίνει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία , δίνει στην προσωρινή απασχόληση μόνιμο χαραχτήρα, συρρικνώνει κάθε επαγγελματικό κλάδο στη χώρα.
Τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές. H ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό και αγωνιστικό παρών στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται την Κυριακή στο Σύνταγμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου