Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Κέικ με ρευστή σοκολάτα

 

Υλικά

  • 350 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών επιπλέον
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. αλεύρι και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα της φόρμας
  • 2 κουταλιές της σούπας λικέρ
  • πορτοκαλιού ή λικέρ καφέ
  • γλυκό βύσσινο ή παγωτό
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε πολύ καλά 6 πυρίμαχα σκεύη ατομικά ή μια μεγάλη φόρμα για σουφλέ. Πασπαλίζετε με αλεύρι τα φορμάκια ή τη φόρμα και τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζετε τη σοκολάτα και το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  2. Χτυπάτε σε μπολ με το σύρμα των αυγών τους κρόκους και τα ολόκληρα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτετε το λικέρ και ανακατεύετε. Κατόπιν προσθέτετε στο μείγμα των αυγών το μείγμα του βουτύρου και της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Κοσκινίζετε το αλεύρι στο μείγμα και το ανακατεύετε με σύρμα. Μοιράζετε το μείγμα στα φορμάκια ή το ρίχνετε στη μεγάλη φόρμα. Τις ψήνετε στους 200 °C για 15΄ (φορμάκια) ή 20΄-25΄ (στη φόρμα). Αφήνετε το κέικ ή τα κεκάκια να «σταθούν» για 5΄ και ξεφορμάρετε προσεχτικά. Πασπαλίζετε με άχνη και συνοδεύετε με βύσσινο γλυκό κουταλιού ή με παγωτό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου