Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ ξόφλησε – Ο Βενιζέλος δεν πείθει

 
Το ΠΑΣΟΚ «έκανε μεγάλα έργα που άλλαξαν τη μορφή της χώρας» αλλά «ξόφλησε και έκανε τη διαδρομή του» είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Ο πρώην υπουργός μιλώντας στο «Βήμα fm» κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι εκχώρησε την εξουσία στον παπαδήμο» και αυτό ήταν λανθασμένη πράξη «από πλευράς κομματικού συμφέροντος, γιατί για τη χώρα ήταν σωστό. Εκεί, έπρεπε ο Παπανδρέου – και το ξανάκανε το λάθος όταν μίλησε περί δημοψηφίσματος – να πει ότι είμαι πρωθυπουργός, αμφισβητούμαι και είναι δύσκολα τα πράγματα, διότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες και δεν μου έχετε δώσει εντολή γι’ αυτό, οπότε πάμε σε εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
«Από την άποψη αυτή, διέλυσε την παράταξη» είπε ο Θ. Πάγκαλος και πρόσθεσε ότι «κατά την άποψή μου αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα, διότι η έλλειψη κεντρώας ή κεντροαριστερής παράταξης αυτή τη στιγμή στην πολιτική ζωή του τόπου είναι θανάσιμο έλλειμμα. Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε. Δεν μπορεί να εκφράζει τον κεντρώο χώρο ένα κόμμα του 5%. Τα κόμματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε, κραταιώθηκε, ίσχυσε και μετά κατέρρευσε σιγά-σιγά και έφτασε στο 4-5%. Μπορεί να σταθεί σ’ αυτό, αλλά κατέρρευσε. Ξόφλησε και έκανε τη διαδρομή του. Έκανε μεγάλα έργα που άλλαξαν τη μορφή της χώρας και παράλληλα είχε διάφορες ζημίες και ελαττώματα, όταν, μετά από μία περίοδο, ο λαός, που είναι ωφελιμιστής, είδε ότι δεν το χρειάζεται. Δεν του είναι απαραίτητο και αλλάζει (ο λαός) και ψάχνει αλλού».

Επικριτικός ήταν και για τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος. «Ο Βενιζέλος το πάει αλλού. Λέει «το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις». Οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» δεν έχουν κανένα μέλλον και προοπτική και η προσπάθεια Βενιζέλου θα πέσει στο νερό. Αυτό που έχει μέλλον είναι να προσέλθουμε όλοι, αφού το ΠΑΣΟΚ θα έχει διαλυθεί ή θα έχει υποσχεθεί ότι θα διαλυθεί, αμέσως μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, και να εκτεθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κρίση της παράταξης και των πολιτών και διάφορες κινήσεις που θα προκύψουν ή έχουν προκύψει και βεβαίως και άτομα και όλοι αυτοί θα συγκροτήσουμε τότε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η οποία θα είναι πανίσχυρη και κατά την άποψή μου θα είναι το δεύτερο κόμμα της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση, εάν δεν είναι το πρώτο. Ο Βενιζέλος λέει «ελάτε τώρα να κάνουμε μια παράταξη, στην οποία θα κυριαρχήσω εγώ και το ΠΑΣΟΚ μου, το οποίο δεν αλλάζω και ηγείται αυτού η παρέα μου και είμαι πρόεδρος εγώ». Ε, αυτό δεν πείθει. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν πείθει, ο Βενιζέλος και η παρέα του δεν πείθει. Και διάφοροι, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν θέτουμε εαυτούς σ’ αυτήν την ταλαιπωρία. Δεν θα πάω να αγωνιστώ για να είναι ο Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Δεν λέω, καλός είναι για αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, διότι δεν είναι ο χειρότερος, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος για να συναρπάσει τα νιάτα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου