Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Διαδηλώσεις σε 400 πόλεις ενάντια στη λιτότητα

 
Η παγκόσμια διαμαρτυρία ονομάστηκε «η πορεία του ενός εκατομμυρίου μασκών». Χιλιάδες πολίτες φορώντας τη μάσκα του Γκάι Φοξ, του Βρετανού που έγινε παγκοσμίως γνωστός από την ταινία “V for Vendetta” και ενέπνευσε και τους anonymous, διαδήλωσαν σε 400 πόλεις ενάντια στην αυξανόμενη επιτήρηση, την κοινωνική αδικία και την λιτότητα.
Η διαδήλωση οργανώθηκε από τους ακτιβιστές του διαδικτύου Anonymous.
Κάποιες από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, την Κίνα και τις ΗΠΑ. Η διαδήλωση του Λονδίνου, κατέληξε σε συγκρούσεις με την αστυνομία γύρω από την πλατεία του Κοινοβουλία και η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 10 συλλήψεις.
Οι Anonymous, μία διαδικτυακή κολεκτίβα, πραγματοποιεί διαδικτυακές επιθέσεις σε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και θρησκευτικά ιδρύματα, με πολιτικά κίνητρα και στόχο να προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών από την αυθαιρεσία. Αν και χθες είχαν προειδοποιήσει τους διαδηλωτές να αποφύγουν οποιαδήποτε σύγκρουση με την αστυνομία, στο Λονδίνο σημειώθηκαν επεισόδια.
Αν και οι περισσότερες διαδηλώσεις είχαν τον χαρακτήρα γιορτής στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο οι διαδηλωτές δεν μπόρεσαν να κρύψουν την οργή τους και προκλήθηκε ένταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου