Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Χυλοπίτες με κιμά

 

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ντομάτες ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 100 ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ταμπάσκο
  • τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά ως εξής: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το καρότο, το σκόρδο και τον κιμά για 7'-8'. Προσθέτετε τα ντοματάκια της κονσέρβας, τις φρέσκες ντομάτες, το κρασί και λίγο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο 35'-40', μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε αλατοπίπερο και το ταμπάσκο. Αφήνετε τον κιμά στην άκρη. 
  2. Βράζετε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Τις ανακατεύετε με τη σάλτσα του κιμά και τις σερβίρετε με τριμμένο τυρί (κεφαλογραβιέα ή μυζήθρα). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου