Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ηχητικά σήματα «άκουσε» πλοίο

Σε τρία ακουστικά σήματα, που «άκουσε» κινεζικό πλοίο, σε περιοχή του νοτίου Ινδικού έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου Boeing οι συγγενείς των επιβατών της πτήσης ΜΗ370, ενώ οι επικεφαλής των επιχειρήσεων επιδίδονται στην ανάλυση νέων στοιχείων από δορυφόρους και οι ερευνητές σε πλοία και αεροσκάφη δίνουν μάχη με το χρόνο για το κυνήγι των μαύρων κουτιών.
Παράταση της αγωνίας για τους συγγενείς των επιβαινόντων στο μαλαισιανό Μπόινγκ
Παράταση της αγωνίας για τους συγγενείς των επιβαινόντων στο μαλαισιανό Μπόινγκ
Αύριο συμπληρώνεται ένας μήνας ερευνών και οι ειδικοί επισημαίνουν, από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του αεροσκάφους στις 8 Μαρτίου, ότι οι μπαταρίες των μαύρων κουτιών αναμένεται να εξαντληθούν 30 ημέρες μετά την απογείωση. Την ίδια στιγμή η Μαλαισία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να διαλευκάνει το μυστήριο «χωρίς να υπολογίζει χρόνο και χρήμα», με τον υπουργό Μεταφορών να δηλώνει σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Κουάλα Λουμπούρ: «Η έρευνα εκτείνεται πέρα από τα δολάρια και τα σεντ. Δεν θα σταματήσουμε να ψάχνουμε. Το χρωστάμε στις οικογένεις των επιβατών και σε όλο τον κόσμο».

Δύο πολεμικά πλοία της Αυστραλίας και της Βρετανίας επιχειρούν να επιβεβαιώσουν εάν τα τρία ακουστικά σήματα που εντόπισε το κινεζικό Xaixun 01, και χαρακτηρίστηκαν «καλό στοιχείο», προέρχονται όντως από τα μαύρα κουτιά ή τις συσκευές καταγραφής του αεροσκάφους που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου. «Τα χαρακτηριστικά που ανέφερε (το κινεζικό πλοίο) ταιριάζουν με το μαύρο κουτί του αεροπλάνου», δήλωσε ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ανγκους Χιούστον επικεφαλής της αυστραλιανής υπηρεσίας συντονισμού των ερευνών ανακοινώνοντας ότι κινεζικό αεροσκάφος εντόπισε αριθμό αντικειμένων στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες. «Παρ' όλα αυτά, ακόμη δεν έχουμε την επιβεβαίωση ότι τα σήματα και τα αντικείμενα συνδέονται με το αγνοούμενο αεροπλάνο» πρόσθεσε.
Η συχνότητα των σημάτων ήταν 37,5 χιλιόκυκλοι το δευτερόλεπτο, ταυτόσημη με εκείνην που αναμεταδίδουν οι καταγραφείς της πτήσης. Οι συντεταγμένες του σήματος που αναγνώρισε η συσκευή εντοπισμού του μαύρου κουτιού, την οποία ανέπτυξε το ερευνητικό κινεζικό σκάφος Haixun 01, είναι περίπου 25 βαθμοί νότιο γεωγραφικό πλάτος και 101 βαθμοί ανατολικό γεωγραφικό μήκος, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων.
Παρά τις εντατικές έρευνες σε έκταση περίπου 217.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ινδικό Ωκεανό, περίπου 1.700 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί. Οι αρχές εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πώς ή γιατί εξαφανίστηκε το αεροσκάφος και τονίζουν πως μόνο όταν βρεθούν τα μαύρα κουτιά ενδεχομένως θα μπορέσει να λυθεί το μυστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου