Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σφυροκόπημα στον Σαμαρά

Σε σφοδρό σφυροκόπημα κατά του Αντώνη Σαμαρά εξελίσσεται από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση Μπαλτάκου και αυτή η επιλογή αναμένεται να κλιμακωθεί σε ένταση υπό το βάρος των απειλών της Χ.Α. για νέα βίντεο και αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε Καρδίτσα και Λάρισα αύριο ο Αλέξης Τσίπρας
Σε Καρδίτσα και Λάρισα αύριο ο Αλέξης Τσίπρας
Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο πρόεδρός του διεμήνυσε την Παρασκευή, θεωρεί ότι δεν υπάρχει «θέμα Μπαλτάκου», αλλά «θέμα Σαμαρά» δείχνοντας τον πρωθυπουργό ως τον εμπνευστή και ενορχηστρωτή της ακροδεξιάς στροφής της Ν.Δ. που οδήγησε στις στενές επαφές με τη Χρυσή Αυγή.

Κρανιδιώτης
Σε αυτή τη συγκυρία, και με την πόλωση να κορυφώνεται, η ανακοίνωση του Φαήλου Κρανιδιώτη πως θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές έδωσε ακόμη μία ευκαιρία να πυκνώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις στον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του, υπενθυμίζοντας δύο από τις πολλές εκτός ψυχραιμίας και εμφυλιοπολεμικές αναφορές που έχει κάνει κατά καιρούς το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.: «Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις "σφαίρες" μου για τον αληθινό αντίπαλο» είναι η πρώτη αναφορά και «το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντεξουσιαστών και τ' αρ....α μου τα δυο, μου επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στη βάση της Χ.Α., γιατί δηλώνω και είμαι εθνικιστής, γιατί δεν νιώθω ΚΑΝΕΝΑ δέος για όλους αυτούς τους μ.....ς», η δεύτερη.
Για να ακολουθήσει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτός ο άνθρωπος, σύμβουλος του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε στο Mega πως θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Κι ύστερα ψάχνουμε να βρούμε αν ο Μπαλτάκος ήταν ο μοναδικός ακροδεξιός στο περιβάλλον Σαμαρά. Στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς είναι ο επικεφαλής της ακροδεξιάς δράκας που διοικεί τη Ν.Δ.».
Νωρίτερα, ο Πάνος Σκουρλέτης απαντώντας ουσιαστικά στην προσπάθεια που γίνεται από πλευράς Μαξίμου να βγει ο Αντώνης Σαμαράς από το κάδρο των ευθυνών με βασικό ισχυρισμό ότι αγνοούσε τη δραστηριότητα που είχε αναπτύξει ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του, τόνισε: «Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα στον κ. Σαμαρά να λέει όσα ψέματα θέλει για να ελαφρύνει τη θέση του, όπως άλλωστε κάνει κάθε ένοχος. Ο κόσμος, όμως, έχει αντιληφθεί πως οι κινήσεις και οι επαφές του ακροδεξιού Μπαλτάκου με τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. έγιναν σε γνώση του». Προσθέτοντας ότι το παρακράτος ήταν εγκατεστημένο στου Μαξίμου, η ακροδεξιά ατζέντα είναι μέρος του πολιτικού λόγου του κόμματος Σαμαρά και πως οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Χ.Α. ήταν διαρκώς ανοιχτοί. «Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πως ο Μπαλτάκος ήταν ο Σαμαράς», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.
Εν τω μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας που μετά τη Θεσσαλονίκη αύριο θα μεταβεί στην Καρδίτσα και τη Λάρισα όπου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία, έστειλε μήνυμα ότι οι ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου