Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Συγκεντρώσεις, απεργίες και στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά


Με σύνθημα "ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά" η ΓΣΕΕ απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, που οργανώνει μαζί με την ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
"Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό" αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

"Ο καπιταλισμός, με την άγρια λιτότητα, τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, τα μαζικά προγράμματα απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, με ή χωρίς το μανδύα των μνημονίων, χτίζει τη γη της επαγγελίας για τους εργοδότες και ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους εργαζόμενους.... Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά όπως της αξίζει, με ΑΠΕΡΓΙΑ, συνεχίζοντας την ασυμβίβαστη πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις της εργασίας και του κεφαλαίου που είναι σκληρή και ανελέητη" τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
Το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί σο Σύνταγμα.
Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχουν με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας στην απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για Πρωτομαγιά.
Ειδικότερα την Πέμπτη 1η Μαΐου:
  • Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας
  • Στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως και τις 9 το πρωί αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στονηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το Μετρό
  • Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα συμμετάσχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια καθώς τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισαν 24ωρη πανελλαδική απεργία.
24ωρη πανελλαδική απεργία αποφάσισε το συνδικάτο επαγγελματιών οδηγών φορτηγών αυτοκινήτων Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου