Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Διαδηλώσεις κατά Ερντογάν στην Τουρκία

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη «διαφθορά» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.
φωτό από παλαιότερη διαμαρτυρίαφωτό από παλαιότερη διαμαρτυρία


Αφορμή για τις διαδηλώσεις, στάθηκε η διαρροή της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον γιο του, ο Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία φέρεται να τον συμβουλεύει πώς να κρύψει χρήματα από παράνομες δραστηριότητες.
Στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP).
Με επικεφαλής τον υποψήφιο του CHP για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, Μουσταφά Σαριγκιούλ, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως "κάτω οι κλέφτες" και "να παραιτηθεί η κυβέρνηση".
Μοίρασαν επίσης στους περαστικούς ψεύτικα χαρτονομίσματα, τα οποία θεωρούν σύμβολα της "διαφθοράς" της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης.
Στην πρωτεύουσα περίπου 1.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κιζιλάι, σε μια κινητοποίηση που οργανώθηκε από αριστερά συνδικάτα.
Και οι δύο διαδηλώσεις διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.
Αναφορικά με την "αμαρτωλή" συνομιλία, ο τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι προϊόν μοντάζ και επέρριψε την ευθύνη για την "ποταπή επίθεση" που δέχεται στους πρώην συμμάχους του της αδελφότητας του εξόριστου ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν.
newsroom enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου