Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τα πάρτι των Όσκαρ

Μια ματιά στις έναστρες εκδηλώσεις του Λος Άντζελες



Ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας θα ξέρουμε και στα μέρη μας τους παραλήπτες των φετινών Όσκαρ. Καθώς, λοιπόν, η αντίστροφη μέτρηση για την απονομή των ευσήμων της Αμερικανικής Ακαδημίας έχει αρχίσει για τα καλά, όλο και φουντώνουν στην Πόλη των Αγγέλων τα πάρτι, οι φιλανθρωπικές δεξιώσεις κι όλα εκείνα τα καθιερωμένα «παρα-οσκαρικά» ραντεβού που κάθε χρόνο έλκουν όλο τον καλό κόσμο. Διότι, μη νομίζετε: είτε από επαγγελματικό ψυχαναγκασμό, είτε επειδή όντως γουστάρουν, είναι λίγοι οι χολιγουντιανοί αστέρες που σνομπάρουν όλες αυτές τις εκδηλώσεις που στριμώχνονται μέσα στις τελευταίες προ-οσκαρικές μέρες. Ιδού, λοιπόν, μια επιλογή (μόνο) από όσα λαμπερά προγραμματίζονται από σήμερα έως την Κυριακή στο Λος Άντζελες:

Τετάρτη 26/2

• Οσκαρικό Πάρτι Britweek: Όλοι οι βρετανοί επήλυδες της πόλης μαζεύονται στο κλαμπ «Hooray Henry’s» για γνήσιο αγγλικό τζιν κι άφθονο… οσκαρικό κουτσομπολιό.
• 11ο Προ-Οσκαρικό Πάρτι της Πράσινης Διεθνούς: Οικολογικός ακτιβισμός, χορτοφαγικός μπουφές ,ο Λιονάρντο ΝτιΚάπριο και ο Τζέιμς Κάμερον μονιμάδες και για φέτος, ο Moby επί της μουσικής ψυχαγωγίας των καλεσμένων στο «Avalon Hollywood». 

Πέμπτη 27/2

• Βραδιά Unite4Humanity: Φιλανθρωπική εκδήλωση του διεθνούς κινήματος «Ενωμένοι για το Καλό» στα στούντιο της Sony, με καλεσμένους τον Μπιλ Κλίντον, τον Μάρτιν Σκορσέζε, την Αλίσια Κις, κ.ά. και τιμώμενη, μεταξύ άλλων, την αληθινή Φιλομίνα Λι.
• 77ο Γεύμα Μαύρων Γυναικών στο Χόλιγουντ: Το περιοδικό Essence προσκαλεί στο ξενοδοχείο Beverly Hills «έγχρωμες» που μεσουρανούν στο Χόλιγουντ –όπως η φετινή υποψήφια β’ ρόλου, Λουπίτα Νιόνγκο, λόγου χάρη.
• Γιορτή του Καλλιτεχνικού Πρακτορείου ICM: Στο σπίτι του κραταιού ατζέντη Τζον Μπέρνχαμ, στο Σάντα Μόνικα Κάνιον, θα μαζευτεί και πάλι όλος ο καλός ο κόσμος –υποψήφιος και μη… 
• Οσκαρική συναυλία: Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, η Ακαδημία διοργανώνει στην αίθουσα Ρόις του UCLA ειδική «συμφωνική» βραδιά με παρουσίαση όλων των υποψήφιων τραγουδιών και μουσικών θεμάτων για το 2014.
• Στην υγειά του «Οδηγού διαπλοκής»: Το περιοδικό Vanity Fair με τη στήριξη της Chrysler στήνει ένα φιλανθρωπικό πάρτι με ενδυματολογικό κώδικα α λα ’70 στο ιταλικό εστιατόριο Ago. Αναμένεται σύσσωμο το καστ της «πολύ-υποψήφιας» ταινίας του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ.
• Φιλανθρωπικό δείπνο για το Ίδρυμα Ελίζαμπεθ Τέιλορ κατά του AIDS: Ο Κόλιν Φάρελ (στα σίγουρα) κι ένα σωρό άλλοι μεγαλοαστέρες θα πάνε στο Κέντρο Φωτογραφίας του Λος Άντζελες με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του δραστήριου ιδρύματος.

Παρασκευή 28/2

• 5ο Πάρτι του QVC: Στο ξενοδοχείο Four Seasons, το καλωδιακό κανάλι «Quality, Value, Convenience» διοργανώνει ένα χαλαρό πάρτι, το οποίο προτιμούν σταρ όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Χέλενα Μπόναμ Κάρτερ, η Τζένιφερ Λόρενς και ο Μαρκ Ράφαλο. 
• 7ο Προ-οσκαρικό κοκτέιλ Γυναίκες στο Σινεμά: Άρωμα γυναίκας στο εστιατόριο Fig & Olive με καλεσμένες, μεταξύ άλλων, τις Κέιτ Μπλάντσετ, Τζούντι Ντεντς, Τζούλια Ρόμπερτς, Μέριλ Στριπ, Σάντρα Μπούλοκ και Έιμι Άνταμς.
• 51ο Γεύμα των Διαφημιστών της ICG: Η Διεθνής Ένωση Κινηματογραφιστών απονέμει στο ξενοδοχείο Beverly Wilshire τα ετήσια βραβεία της με κορυφαίο φετινό τιμώμενο τον 87χρονο Τζέρι Λούις.
• Πάρτι του CAA: Το ισχυρό πρακτορείο Creative Artists –με πελάτες, μεταξύ άλλων, τους Τζένιφερ Λόρενς, Μάθιου Μακόναχι και Τζάρεντ Λέτο– κάνει το καθιερωμένο πάρτι του σε τόπο που ξέρουν μόνο όσοι προσκαλούνται. 
• Δεξίωση του Βρετανικού Σινεμά: Προς τιμήν των φετινών υποψηφίων του Νησιού –από Τσίγουετελ Ετζιόφορ και Κρίστιαν Μπέιλ, έως Σάλι Χόκινς, Στιβ ΜακΚουίν και Στιβ Κούγκαν– ο γενικός πρόξενος ανοίγει την οικία του.
• Πάρτι του UTA: Στο σπίτι του προέδρου του καλλιτεχνικού (και όχι μόνο) πρακτορείου United Talent αναμένονται πολλοί υψηλοί καλεσμένοι. Αλλά όλοι θα έχουν μάτια μόνο για τον Αλφόνσο Κουαρόν. 

Σάββατο 1/3

• Πάρτι της Παραμονής: Θεσμός πια, και χωρίς σμόκιν και τουαλέτες, το πάρτι που συγκεντρώνει χρήματα για τους συνταξιούχους της αμερικανικής σόουμπιζ αναμένεται να προσελκύσει στο ξενοδοχείο Beverly Hills την αφρόκρεμα του χολιγουντιανού μικρόκοσμου.
• Βραβεία Independent Spirit: Στην 29η χρονιά του, το χαλαρό πάρτι, που φιλοξενείται σε μεγάλο αντίσκηνο στην παραλία της Σάντα Μόνικα, θα τιμήσει τους υπηρέτες του ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά. Υποψήφιοι, μεταξύ άλλων, οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Μάθιου Μακόναχι και Κέιτ Μπλάντσετ.
• Γερμανικό Προ-οσκαρικό Πάρτι: Στην υπέροχη «Βίλα Ορόρα» στο Πασίφικ Πάλισεϊντς, όλοι οι υποψήφιοι με τευτονική καταγωγή αναμένονται σε αυτό το επίσημο πάρτι.
• Επίσημο Πάρτι Ξενόγλωσσων Ταινιών: Με οικοδεσπότη την ίδια την Ακαδημία, η αίθουσα Σάμιουελ Γκόλντγουιν θα φιλοξενήσει στις 10 το πρωί όλους τους υποψηφίους πίσω από τις πέντε αλλοδαπές ταινίες που διεκδικούν το αντίστοιχο Όσκαρ.

Κυριακή 2/2

• 22ο Φιλανθρωπικό Πάρτι του Έλτον Τζον: Στο West Hollywood Park, αστέρες, μοντέλα και μουσικοί –όλοι τους, καλεσμένοι του σερ Έλτον και του συντρόφου του, Ντέιβιντ Φέρνις– παρακολουθούν τη μετάδοση της οσκαρικής τελετής και ακουμπούν τον οβολό τους στη δημοπρασία για τους σκοπούς του Ιδρύματος Έλτον Τζον κατά του AIDS.
• 24η Νύχτα των 100 Αστέρων: Άλλη μια εκδήλωση με παράλληλη θέαση της τελετής, που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Beverly Hills και αναμένει αστέρες σαν τους Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Τσέβι Τσέιζ και Λόρα Ντερν.
• Δεξίωση Φήμη & Φιλανθρωπία: Ένα από τα πιο πολυτελή πάρτι στο υπέροχο συγκρότημα The Vineyard του Μπέβερλι Χιλς συγκεντρώνει χρήματα για μη κερδοσκοπικές ανθρωπιστικές ΜΚΟ, μεταδίδει την τελετή κι έχει ως φετινούς οικοδεσπότες τον Τζέιμς Κάμερον και τη Σαρλίζ Θέρον.
• Χορός του Κυβερνήτη: Νικητές (και μη) της εκάστοτε τελετής περνάνε πρώτα από αυτό εδώ το επίσημο πάρτι after στην αίθουσα Hollywood & Highland. Ο αυστριακός σεφ Βόλφγκανγκ Πουκ μαγειρεύει, γιορτάζοντας 20 χρόνια ως ο επίσημος «τροφοδότης» αυτού του πασίγνωστου πάρτι.
• Πάρτι της Μαντόνα: Όλοι οι κολλητοί της χαλκέντερης βασίλισσας της ποπ –«θαμώνες» οι Λιονάρντο ΝτιΚάπριο, Κρίστιαν Μπέιλ και Σάντρα Μπούλοκ– μαζεύονται μετά την τελετή απονομής στην έπαυλη του ισραηλινο-αμερικανού επιχειρηματία Γκάι Οσίρι για… αποφόρτιση και κουτσομπολιό.
• Οσκαρικό Πάρτι του Vanity Fair: Θεωρείται το πιο καυτό πάρτι μετά την τελετή. Κι από φέτος φιλοξενείται σε ακόμη μεγαλύτερο χώρο, στο ολοκαίνουργιο και «πολυμορφικό» 8680 Sunset Blvd, όπου αναμένεται να συρρεύσουν νικητές, λιγότεροι ηττημένοι και διάφοροι χολιγουντιανοί μονιμάδες, όλοι καλεσμένοι του αρχισυντάκτη του περιοδικού, Κρέιντον Κάρτερ.

Πηγή: tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου