Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«Οχι» Κουβέλη στην υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας


Αιχμές για τη στάση του Βαγγέλη Βενιζέλου το διάστημα που η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην κυβέρνηση άφησε την Τρίτη ο Φώτης Κουβέλης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βενιζέλος έλεγε "εγώ θα κάνω αυτό που λέει η ΔΗΜΑΡ" και λίγες μέρες αργότερα ανέκρουσε πρύμναν».

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ εξήγησε ότι το διάστημα που το κόμμα του ήταν στην κυβέρνηση «η ΝΔ έδειχνε συμπεριφορά μονοκομματικής κυβέρνησης, την οποία στήριζε και το ΠΑΣΟΚ».

«Οι συμπεριφορές του δεν είχαν καμία σχέση με τη λογική κυβέρνησης συνεργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Φ. Κουβέλης είπε ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν ήταν απούσα, αν οι συνθήκες απαιτούσαν μια ευρύτερη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, στο πλαίσιο όμως μιας προγραμματικής συμφωνίας.

«Αυτή τη στιγμή, όμως», πρόσθεσε, «δεν είναι δυνατή η συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε και τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την αντιφατικότητα και την υποσχεσιολογία του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με το ζήτημα εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015, ο Φώτης Κουβέλης κατέστησε σαφές πως δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα και υπογράμμισε παράλληλα ότι η στήριξη της ΔΗΜΑΡ σε κάποιον υποψήφιο θα συνδέεται με την πολιτική.

«Πρέπει να αλλάξει η πολιτική», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εκτίμησε Ανέφερεεπίσης ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «δεν σημαίνει απαραίτητα πρόωρες βουλευτικές εκλογές». Παραδέχτηκε ωστόσο ότι σε περίπτωση που κάποια αντιπολιτευόμενη παράταξη κερδίσει με μεγάλη διαφορά, «τότε θα υπάρξουν φωνές περί δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης».

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει η ΔΗΜΑΡ στην περιφέρεια Αττικής.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο γύρο, επεσήμανε πως τα κριτήρια θα είναι αυτοδιοικητικά και αξιοκρατικά, βάσει της αξίας των προσώπων.

Ερωτηθείς τέλος για το εάν η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του μνημονίου είναι εφικτή, ο Φώτης Κουβέλης απάντησε ότι υπάρχει ένα περιθώριο πολιτικών αλλαγών, αλλά χαρακτήρισε την εντύπωση ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στα προηγούμενα τόσο «ουτοπική» όσο και «δημαγωγική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου