Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σκληρή απάντηση Σαμαρά σε Τσίπρα – Ουσιαστική συνάντηση προαναγγέλλει ο Βενιζέλος


Σκληρή απάντηση έδωσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ του ζήτησε να πάρει πίσω τη δεσμευτική επιστολή που έστειλε στους δανειστές της Ελλάδας, για τήρηση των όρων του μνημονίου. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να στείλει επιστολές προς το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την ΕΚΤ, στις οποίες θα επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν μπορούν να ισχύσουν, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε το μνημόνιο.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο χάος καθώς αυτά που αναφέρει οδηγούν τη χώρα σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.


Ο
Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, ο οποίος επίσης δέχθηκε αίτημα από τον κ. Τσίπρα να αποσύρει την επιστολή του, είπε ότι η σκληρή διαπραγμάτευση δε γίνεται εντός Ελλάδας με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, αλλά εκτός με τους εταίρους, τους δανειστές, με συμφέροντα και απειλές. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Τετάρτη στον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι η συνάντησή τους θα είναι ουσιαστική.

Τονίζεται ότι στις
δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η ετυμηγορία της 6ης Μαΐου καθιστά με σαφήνεια άκυρο το μνημόνιο και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα βάλει από το παράθυρο αυτούς που ο λαός έδιωξε από την πόρτα.

Σημείωσε ακόμα, ότι «η λαϊκή ετυμηγορία καθιστά άκυρο το μνημόνιο και άκυρες τις εγγυητικές επιστολές που έστειλαν οι Βενιζέλος και Σαμαράς στην ΕΕ και το ΔΝΤ», λέγοντας ότι «πρώτη εναλλακτική επιλογή είναι μία αριστερή κυβέρνηση που θα δώσει τέλος στις συμβάσεις υποτέλειας».


Στοχευόμενο προεκλογικό διάγγελμα χαρακτήρισε τις δηλώσεις Τσίπρα το
ΚΚΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του «ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε την εντολή που πήρε για την επόμενη εκλογική μάχη, για να παραπλανήσει και να υποκλέψει ψήφους από τους πιο απελπισμένους ψηφοφόρους». Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας ότι με τις προτάσεις του κ. Τσίπρα δεν καταργούνται το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας είχε διαδοχικές επαφές με τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων Πρασίνων και της Κοινωνικής Συμφωνίας, στα πλαίσια των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης. Το μεσημέρι έλαβε την εντολή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξη τη
ς Δημοκρατικής Αριστεράς στον κ. Τσίπρα και του ζήτησε να προχωρήσει σε κυβέρνηση αριστεράς, με τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Υπέρ της ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου εμφανίστηκε και η
Λούκα Κατσέλη.

Συγκεκριμένες προτάσεις για το πως βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από την κρίση ζήτησε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων
Ιωάννα Κοντούλη. Όπως είπε «δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από ένα πλαίσιο, που να λεει μόνο αντιμνημόνιο».

Την Τετάρτη το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς. Το απόγευμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Πάνο Καμμένο (στις 5), τον Ευάγγελο Βενιζέλο (στις 6) και τον Αντώνη Σαμαρά (στις 7). Στις 8 το βράδυ θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.


Σε ώρα που δεν έχει ακόμα καθοριστεί θα συναντηθεί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/202524/skliri-apadisi-samara-se-tsipra-ousiastiki-sunadisi-proanaggellei-o-venizelos-/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου