Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Σίμος Κεδίκογλου: Ο Αντ.Σαμαράς, ως Πρωθυπουργός προτάσσει το εθνικό συμφέρον

Σίμος Κεδίκογλου
Σίμος Κεδίκογλου: «Η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Μόσχα ήταν μήνυμα ότι ο Σαμαράς, ως πρωθυπουργός θα προτάσσει το εθνικό συμφέρον»

 «Μήνυμα ότι ο Σαμαράς, ως πρωθυπουργός θα προτάσσει το εθνικό συμφέρον ήταν η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Μόσχα, κατά την οποία υπογραμμίστηκε από ρωσικής πλευράς η πρόθεσή τους να συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα με την Ελλάδα, με χαρακτηριστικότερη την πρότασή τους για κατασκευή εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής στη Δυτική Ελλάδα για να εξάγεται ηλεκτρικό ρεύμα στην Ιταλία».

Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Εύβοιας, υπεύθυνος τομέα ΜΜΕ της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ , στην εκπομπή των Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή σχετικά με το ενδιαφέρον των Ρώσων στον ενεργειακό τομέα, τον τουρισμό, αλλά και στις ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΠΑ και της ΔΕΣΦΑ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος συνόδευσε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο ταξίδι του στη Ρωσία, έχοντας ήδη επί έξι μήνες καταβάλλει προσπάθειες για την προετοιμασία της επίσκεψης, διαπίστωσε πως: «μετά από δύο χρόνια καταστροφικής πολιτικής από την κυβέρνηση Παπανδρεόυ εκφράστηκε η βούληση της ρωσικής ηγεσίας για επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων».

 Όπως τόνισε «δέχθηκαν τον Αντώνη Σαμαρά ως επόμενο πρωθυπουργό, προσδοκώντας στην αναζωογόνηση της συνεργασίας σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας».

Ενδεικτικό του θετικού κλίματος των επαφών που είχαν ήταν η πρόταση, η οποία κατατέθηκε κατά τη συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΓΚΑΖΠΡΟΜ για την κατασκευή δύο εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής στη Δυτική Ελλάδα, ώστε η χώρα να εξάγει ρεύμα, ενώ από τις συζητήσεις προέκυψε ότι και η κατασκευή του αγωγού South Stream αναμένεται να ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2012 υπό την προϋπόθεση η ελληνική κυβέρνηση να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις.

Ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε ότι ζητούμενο είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας κάτι που θα επιτευχθεί με την αύξηση των εξαγωγών και την προσέλκυση των επενδύσεων, αρκεί να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, όπου άνοιγαν πόρτες για συνεργασία και τις άφηναν να ξανακλείσουν.

Στην παρούσα, πάντως, συγκυρία εξέφρασε την πεποίθηση, ότι μετά τα αποτελέσματα της συνάντησης που για πρώτη φορά είχε ο Ρώσος πρωθυπουργός με αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αλλά και λόγω της ομάδας που είναι περί τον κ. Σαμαρά και πιστεύει στο συγκεκριμένο στόχο θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες για συνεργασία.

Θετικής ανταπόκρισης έτυχε και η πρόταση για χορήγηση 10ετούς άδειας παραμονής στη χώρα σε αλλοδαπούς που αποκτούν κατοικία, γεγονός που θα οδηγήσει, όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου, στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος και θα δώσει ώθηση στην οικοδομική δραστηριότητα, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα λόγω του καθεστώτος της βίζας «χαρίζαμε στην Τουρκία 2 εκατομμύρια τουρίστες».

Τέλος, ανέφερε ότι σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου