Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Διαμαρτυρία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Εύβοιας για τον ΕΟΠΥΥ

Μαρία Γιαμά, Γρ. του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Εύβοιας

Το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Εύβοιας, καλεί όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας για τον ΕΟΠΥΥ και στη συμβολική κατάληψη των γραφείων του, που οργανώνεται σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία των Δημοσίων Υπαλλήλων του νομού μας, την ΠΕΜΠΤΗ 2/2/12 . Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο στις 12 το μεσημέρι.

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι δέχονται άγρια επίθεση στο σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεών τους, η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στο ευαίσθητο αγαθό της δημόσιας υγείας και περίθαλψης.
Η ενοποίηση από τις αρχές του χρόνου των ασφαλιστικών Οργανισμών που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους εργαζόμενους (ΟΠΑΔ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ), η πενιχρή χρηματοδότησή του νέου φορέα, o πολύ περιορισμένος αριθμός συμβεβλημένων γιατρών στο νέο φορέα και ο περιορισμός στον αριθμό των ασφαλισμένων που μπορεί να καλυφθεί από κάθε συμβεβλημένο γιατρό, έχει κυριολεκτικά διαλύσει και τις ελάχιστες δυνατότητες που υπήρχαν για αξιοπρεπή αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουμε.
 Θύματα αυτής της κατάστασης είναι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, οι οποίοι υποβάλλονται σε επιπλέον οικονομική αιμορραγία, παρά το γεγονός ότι καταβάλουν ανελλιπώς τις σχετικές εισφορές κάθε μήνα και είναι οι μόνοι οι οποίοι δε φταίνε σε τίποτα.
 Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και αρνούμαστε να την ανεχτούμε άλλο. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη ζωή μας. 

Πηγή: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=15216

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου