Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ιερά Μονή Εσφιγμένου..Προσευχή για τους ασθενείς

 
Φιλεύσπλαχνε πατέρα, που ποτέ δεν λυπείς τα τέκνα Σου παρά μόνο για το καλό τους, ελέησε τους βασανισμέ­νους δούλους Σου, αδελφούς μας που μαραίνονται επί τόσο χρόνο, κάτω από το “βάρος της χειρός Σου”.

Δώσε τους δύναμη, Κύριε, να στηρίξουν την αδυναμία τους, και υπομονή να αντέξουν τους πόνους, δίχως γογγυσμούς στις αποφάσεις Σου....
Συγχώρεσε κάθε άκριτη και αλόγιστη έκφραση, στην οποία η αγωνία τους ώθησε τη γλώσσα τους, παρά το γεγο­νός ότι η καρδιά τους συνεχίζει να είναι υποταγμένη στη θέλησή Σου.
Κατάπνιξε, εντός τους, Κύριε, κάθε άπληστη επιθυμία για ζωή, και λιγόστεψε τους φόβους τους για τον θάνατο, μεταδίδοντας τους μία ταπεινή, μα βέβαιη, ελπίδα για το άμετρο έλεος Σου.
Δώσε τους ειλικρινή μεταμέλεια για όλες τις παραβά­σεις και παραλείψεις τους, και σταθερή απόφαση να περά­σουν το υπόλοιπο της ζωής τους προσπαθώντας να τηρή­σουν το θέλημά Σου.
Σε παρακαλούμε, επίσης, να οργανώσεις τις σκέψεις τους, και να διατηρήσεις σ’ αυτούς την χρήση της μνήμης και του λογικού τους, κατά τη διάρκεια της αρρώστιας τους.
Δώσε τους ορθή κατανόηση και αντίληψη για τη μα­ταιότητα, την ανοησία και την ασημαντότητα όλων των ανθρώπινων πραγμάτων, και κάνε να γεννηθεί εντός τους, ειλικρινής προς Εσένα αγάπη, “εν τω μέσω” των βα­σάνων τους. Αποδέξου και ανταπόδωσε όλες τις καλές πράξεις τους, και συγχώρεσε τους τις προσβολές εναντίον Σου. Επανόρθωσε αληθώς, όσα, από αδυναμία της μνήμης τους έχουν απολησμονήσει.
Και τώρα, Κύριε, απευθυνόμαστε προς Εσένα, υπέρ η­μών και των υπολοίπων θλιμμένων φίλων. Μην αφήσεις τη λύπη μας να βασανίσει τη σκέψη των αδελφών μας, και να επιδρά δυσμενώς στην παρούσα ασθένεια τους. Δέξου και συγχώρεσε τις ειλικρινείς ικεσίες μας, για μακρύτερη παραμονή τους στον κακό τούτο κόσμο, προκειμένου να επιτελέσουν αυτό που αποκαλούμε εκπλήρωση του έργου Σου· και αφού ο ίδιος έχεις υποσχεθεί ότι όπου μαζευτούν δύο ή τρεις πιστοί στο Όνομα Σου είσαι και Εσύ ν τχ μέσσ αυτών, προς ευόδωση της παράκλησης τους.
Φιλεύσπλαχνε Κύριε, ελέησε και εμάς, που συναντη­θήκαμε εδώ, στο Όνομα Σου, ώστε οι παρακλήσεις μας, τις οποίες κάνουμε τώρα υπέρ αυτών, και υπέρ ημών, να ευο­δωθούν. Δια της χάριτος του Ιησού Χριστού, του Κυρίου μας.
ΑΜΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου