Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Αρτακινά αμυγδαλωτά αρραβώνων (Εύβοια)

 
 
Υλικά :
 
1 κιλό αμυγδαλόψυχα
1 κιλό και 250 γρ. ζαχαρή άχνη
4 αβγά
 
Εκτέλεση :
 
Αφού βράσουμε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζουμε
τα στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα και τα αφήνουμε
δύο μέρες. Την τρίτη μέρα τα αλέθουμε στο μπλέντερ
για να γίνουν σαν αλεύρι. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα
αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τέσσερα ασπράδια και δυο κρόκους αβγών
και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά και
φτιάχνουμε διάφορα σχέδια, όπως λουλούδια. Τέλος
βάζουμε τα αμυγδαλωτά σε ταψιά πάνω σε λαδόκολλα
και τα ψήνουμε στους 110 βάθμους Κελσίου 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου