Υλικά :
|
1 κιλό αμυγδαλόψυχα
1 κιλό και 250 γρ. ζαχαρή άχνη
4 αβγά
|
Εκτέλεση :
|
Αφού βράσουμε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζουμε
τα στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα και τα αφήνουμε δύο μέρες. Την τρίτη μέρα τα αλέθουμε στο μπλέντερ για να γίνουν σαν αλεύρι. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τέσσερα ασπράδια και δυο κρόκους αβγών και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα αμυγδαλωτά και φτιάχνουμε διάφορα σχέδια, όπως λουλούδια. Τέλος βάζουμε τα αμυγδαλωτά σε ταψιά πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 110 βάθμους Κελσίου 20 λεπτά περίπου. |
Ετικέτες
- ΑΘΛΗΤΙΚΑ (52)
- ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ (20)
- ΓΕΥΣΕΙΣ (89)
- ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ (80)
- ΘΡΗΣΚΕΙΑ (20)
- ΚΑΙΡΟΣ (9)
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ (154)
- ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ (3)
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ (154)
- ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ (103)
- ΤΕΧΝΕΣ (52)
- ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (19)
- ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ ΑΥΤΟ; (12)
- ΥΓΕΙΑ (56)
- ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ (8)
Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015
Αρτακινά αμυγδαλωτά αρραβώνων (Εύβοια)
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου