Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Μελιτζανοσαλάτα από τη Βόρεια Εύβοια


Υλικά 
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
1 ποτήρι νερού λάδι ελιάς
1 μεγάλη χούφτα σκόρδα χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι

Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες μέσα σε κάρβουνα. Όταν είναι παντού μαλακά και βγαίνει ο χυμός τους, καθαρίζουμε τις φλούδες. Βουτάμε τα δάκτυλα μας συχνά σε κρύο νερό, για να μπορούμε να αφαιρέσουμε καλά όλες τις φλούδες. Αφαιρούμε και τα σποράκια αν έχουν, και κρατάμε την μαλακή σάρκα τους. Τις ψιλοκόβουμε με ένα ξύλινο κουτάλι. Αν μένουν μεγαλύτερα κομμάτια, δεν πειράζει, νόστιμο θα είναι και έτσι. Τέλος ανακατεύουμε τις μελιτζάνες με όλα τα άλλα υλικά. Δοκιμάζουμε, και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί ακόμη από κάποιο υλικό.
Διατηρούμε τη μελιτζανοσαλάτα στο ψυγείο. Πριν από το σερβίρισμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 1 ώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου