Υλικά:
- 1-1/2 κιλό κόκορας χωριάτικος
- 3 σκελίδες σκόρδο
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλατοπίπερο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 φλυτζάνια λάδι
- 2 κουταλιές κονιάκ
Τεμαχίζουμε τον κόκορα τον αλευρώνουμε ελαφρά και τον ροδίζουμε με το λάδι μέσα σε πλατιά κατσαρόλα, μετά τον σβήνουμε με κονιάκ, στην συνέχεια ρίχνουμε 3 ποτήρια κοκκινο κρασί και τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε τη χύτρα.Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο κρασί και αφού βράσει, αφήνουμε ανοιχτή τη χύτρα για λίγο, ώστε να μελώσει η σαλτσα.
Από το Ανθολόγιο συνταγών από την Κάρυστο της Ελένης Παπαλυμπέρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου