Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Κόκορας κρασάτος, νότιας Εύβοιας


Υλικά:
  • 1-1/2 κιλό κόκορας χωριάτικος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλατοπίπερο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 φλυτζάνια λάδι
  • 2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε τον κόκορα τον αλευρώνουμε ελαφρά και τον ροδίζουμε με το λάδι μέσα σε πλατιά κατσαρόλα, μετά τον σβήνουμε με κονιάκ, στην συνέχεια ρίχνουμε 3 ποτήρια κοκκινο κρασί και τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε τη χύτρα.Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο κρασί και αφού βράσει, αφήνουμε ανοιχτή τη χύτρα για λίγο, ώστε να μελώσει η σαλτσα.
Από το Ανθολόγιο συνταγών από την Κάρυστο της Ελένης Παπαλυμπέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου