Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Άγρια κόντρα Κραουνάκη – Νέας Δημοκρατίας για τη Βόρεια Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα

 
Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του γνωστού καλλιτέχνη Σταμάτη Κραουνάκη και της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή αναφορές του πρώτου για την ελληνική γλώσσα στη βόρεια Ελλάδα, σε τηλεοπτική εκπομπή.
Αφορμή στάθηκε η αναφορά του μουσικοσυνθέτη στη Βόρεια Ελλάδα και την Ελληνική γλώσσα, κατά την οποία ανέφερε: «Ήρθε φίλος από τη βόρεια Ελλάδα και μου έλεγε: ‘’Πόσα χρόνια μιλάνε οι Βορειοελλαδίτες ελληνικά; Εκατό; Μιλάγανε βουλγάρικα πριν τις απελευθερώσεις. Σου λένε δεν καταλάβαιναν την Ελληνική πάνω από τη Λαμία’’».
 
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την οργίλη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που με ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει τα λεγόμενά του «απαράδεκτα» καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «να τον διαγράψει από τη λίστα των υποστηρικτών του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Οι ύβρεις σε βάρος της Βόρειας Ελλάδας, σε βάρος των μισών Ελλήνων, των Βορειοελλαδιτών, εκθέτουν εκείνον που τις ξεστομίζει. Ακόμη κι όταν ο ίδιος δηλώνει «φίλος του ΣΥΡΙΖΑ». Καλούμε τον κ. Κραουνάκη να ανακαλέσει άμεσα και το ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει από το κλαμπ των φίλων του, να τον διαγράψει από τη λίστα των υποστηρικτών, που ο κ. Τσίπρας παρουσίασε για τις Ευρωεκλογές.Διαφορετικά, θα σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις απαράδεκτες απόψεις του».

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ, ο Σταμάτης Κραουνάκης απάντησε με ανάρτηση στο facebook:



Νωρίτερα, ο συνθέτης είχε αναρτήσει κείμενό του στο facebook στο οποίο έδινες εξηγήσεις για την δήλωσή του, στο οποίο έκανε λόγο για «παρεξήγηση» και «παρερμηνία» των λεγομένων του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου