Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Μπακαλιάρος με ρεβύθια στο φούρνο


500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα απο το προηγούμενο βράδυ
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. ντοματίνια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 20 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κλωναράκι
  • μπακαλιάρο 500 γρ. ξαρμυρισμένο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

  •  
    Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά.
    Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μπακαλιάρο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
    Mεταφέρουμε τα ρεβύθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου