Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Γιαουρτόπιτα


6 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 βανίλλιες
  • 5 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 3 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 2 κεσέδες γιαούρτι
  • 4 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια νερό

  •  Οδηγίες / Εκτέλεση

    -Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C

    -Βάζετε σε ένα μπώλ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύετε

    -Χτυπάτε τ'ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτετε στο μείγμα

    -Προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους

    -Διαλύετε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνετε και αυτό μέσα

    -Ανακατεύετε πολύ καλά

    -Προσθέτετε το αλεύρι και το δουλεύετε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι

    -Βουτυρώνετε ένα ταψί και ρίχνετε το μείγμα

    -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου

    -Μόλις κρυώσει φτιάχνετε το σιρόπι

    -Βράζετε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνετε το κρύο γλυκό

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου