Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Ρύζι με θαλασσινά και σαφράν


Μερίδες: 4
Υλικά:
  • 2 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι τύπου αμερικής
  • 150 γρ. γαριδίτσα ψιλή
  • 150 γρ. μύδια κατεψυγμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φοινόκιο σε ρόδελες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού μάραθο ή άνηθο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κολοκυθάκι μεγάλο τριμμένο
  • 100 γρ. σελινόριζα ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα σαφράν
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισο ( ή κανονικό)
  • 5 φλυτζάνια τσαγιού νερό
 
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, κολοκυθάκι, καρότο, σελινόριζα, φοινόκιο.
Μόλις σωταριστούν καλά προσθέτουμε τα θαλασσινά, αλάτι, πιπέρι, ρύζι τα σβήνουμε με κρασί, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό, την δάφνη, γλυκάνισο, σαφράν, μαϊντανό, μάραθο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου