Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Τάσεις φυγής του Μέσι από την Μπαρτσελόνα

 
Εκλεισε ο κύκλος του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα; Την ερώτηση απηύθυνε εμμέσως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής στον εαυτό του, στην πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ολε», όταν για πρώτη φορά άφησε τόσο απροκάλυπτα ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει από τους Μπλαουγκράνα.
Στην πραγματικότητα ο Μέσι έχει ανοίξει την πόρτα της εξόδου του από το Καμπ Νου εδώ και αρκετούς μήνες. «Ηταν το τέλος της περυσινής σεζόν όταν μπήκε στα αποδυτήρια και μάζεψε τα πράγματά του» αποκαλύπτει η ηλεκτρονική εφημερίδα elconfidencial. Στους στενούς του φίλους εκμυστηρεύτηκε ότι είχε έρθει η ώρα να φύγει από την Μπαρτσελόνα. Πιθανόν ο Αργεντινός να ήταν χολωμένος από τις συνεχείς δικαιολογίες της ομάδας που ανέβαλλε την ανανέωση των όρων του συμβολαίου του, που θα τον καθιστούσαν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη του κόσμου, πάνω και από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«ΣΕΣΚ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ». Ακόμη κι αυτοί που αμφέβαλλαν για τις προθέσεις του εν τέλει πείστηκαν όταν πληροφορήθηκαν ότι ζήτησε από τον Σεσκ Φάμπρεγας να τον βοηθήσει να βρει νέα ομάδα. Ο Φάμπρεγας απευθύνθηκε στον μάνατζέρ του Ντέιβιντ Ντέιν, ο οποίος με τη σειρά του προσπάθησε να πουλήσει τον Μέσι στην Αρσεναλ. Οταν οι Κανονιέρηδες πληροφορήθηκαν ότι πρέπει να πληρώσουν ρήτρα 250 εκατ. ευρώ και ετήσιο συμβόλαιο άνω των 20 εκατ. ευρώ έκαναν πίσω.
Υπό τον φόβο μήπως ο φύγει ο Μέσι παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, η Μπαρτσελόνα τον κάλεσε να υπογράψουν το νέο του συμβόλαιο, που προβλέπει ετήσιες αποδοχές 20,4 εκατ. ευρώ, ρήτρα 250 εκατ. ευρώ και ημερομηνία λήξης το καλοκαίρι του 2018!
Η ιδέα να φύγει από την Μπαρτσελόνα είχε καρφωθεί στο μυαλό του Μέσι από τα μέσα της προηγούμενης σεζόν, όταν για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία ακούστηκαν αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός Cope μετέδωσε στο μεταξύ ότι οι διοικούντες την Μπαρτσελόνα σχεδιάζουν να πουλήσουν τον Μέσι πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Η πώληση του Αργεντινού ωστόσο θα γίνει μόνο ύστερα από απαίτηση του ίδιου του παίκτη, όπως άφησε να εννοηθεί χθες η Μπάρτσα, προφανώς για να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους οπαδούς.
Μάλιστα η καταλανική εφημερίδα «Σπορτ» αλλά και η «Ελ Μούντο» σημείωναν ότι η Μπάρτσα βλέπει τον Νεϊμάρ ως το επόμενο μεγάλο αστέρι της στο οποίο θέλει να επενδύσει, ρίχνοντας γέφυρες για τη μετα-Μέσι εποχή.
Αν υποθέσουμε ότι ο Μέσι έφευγε αύριο από την Μπαρτσελόνα, σε ποιες ομάδες θα μπορούσε να συνεχίσει την καριέρα του;
Αν ξεπεραστεί ο σκόπελος του Οικονομικού Ευ Αγωνίζεσθαι (FFP) η Μάντσεστερ Σίτι είναι αναμφίβολα η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ με τη μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια χάρη στα εκατομμύρια του σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχιάν. Στους Πολίτες αγωνίζεται επίσης ο αδελφικός φίλος του Μέσι, ο Κουν Αγουέρο, ενώ υπεύθυνος για το αθλητικό πρότζεκτ του συλλόγου είναι ένας γνωστός του, ο Τσίκι Μπεκιριστάιν.
Ο Ρόμαν Αμπραμόβιτς έχει αποδείξει ότι είναι σκληρός αντίπαλος στη διεκδίκηση σπουδαίων άσων. Το Λονδίνο, η γενναιοδωρία του ρώσου μεγιστάνα της Τσέλσι και ο Ζοζέ Μουρίνιο αποτελούν στοιχεία που μπορούν να προσελκύσουν οποιονδήποτε παίκτη.
Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει επίσης τεράστια οικονομική επιφάνεια (αλλά και πρόβλημα με το FFP) και μπορεί να αντικαταστήσει το βαρύ συμβόλαιο του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με αντίστοιχο του Μέσι.

ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ. Παρ' όλα αυτά, η Μπάγερν συγκεντρώνει τις περισσότερες προτιμήσεις ως επίδοξη ομάδα του σούπερ Αργεντινού, τόσο στα στοιχήματα όσο και σε διαδικτυακές σφυγμομετρήσεις. Επίσης είναι ο μοναδικός από τους ισχυρούς συλλόγους που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ και απελευθέρωσε επιπλέον 25 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ρόστερ της μετά την εξόφληση 16 χρόνια νωρίτερα(!) του δανείου των 346 εκατ. ευρώ που είχε λάβει για την κατασκευή του νέου της γηπέδου.

«Ανοικτή πρόσκληση»

Η συνέντευξη του τέσσερις φορές κορυφαίου παίκτη του κόσμου στην «Ολε» που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ουσιαστικά αποτελεί ανοιχτή πρόσκληση προς τους πλούσιους συλλόγους για να καταθέσουν τις προτάσεις τους δημοσιεύθηκε τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη της καταλανικής εφημερίδας «Σπορτ» ότι  η Μπαρτσελόνα θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του Νεϊμάρ, έναν μόλις χρόνο μετά τη μεταγραφή του στους Μπλαουγκράνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου