Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Συναίνεση για ημερομηνία εκλογών και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 
Ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς εκλογές ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μετά το τέλος της συνάντησης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι «ζητάμε να συγκληθεί άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να καθορίσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η προσφυγή στις κάλπες πρέπει «συντεταγμένα και ομαλά», και θα επιτρέψει τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης που θα έχει ισχυρή λαϊκή εντολή προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους δανειστές με βάση ένα «εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης». 
Συμπλήρωσε πως στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών θα υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί η απαραίτητη συναίνεση για επιλογή υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας που θα εκλεγεί από νέα Βουλή. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως «αποσταθεροποιεί» της χώρα «επιλέγοντας» να την οδηγεί σε μια παρατεταμένη περίοδο έντασης «παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει της απαραίτητη πλειοψηφία» για την εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας: «Ζητούμε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου:
- Να συμφωνήσουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών πριν την προεδρική εκλογή και πριν την υπογραφή νέων δεσμευτικών συμφωνιών με τους εταίρους, προκειμένου με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα κυριαρχικά να αποφασίσει ο λαός μας.
-Προκειμένου να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να συμφωνήσουμε στο πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα μπορούσε να εκλεγεί με ευρύτατη πλειοψηφία στη νέα Βουλή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου