Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Υπό κατάληψη εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα

 
Οι μαθητές εκατοντάδων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, άρχισαν κινητοποιήσεις, με συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας και καταλήψεις, διαμαρτυρόμενοι για το νέο Λύκειο και την κατάσταση στην Παιδεία.
Στα αιτήματα των μαθητών ξεχωρίζουν, η κατάργηση της τράπεζας θεμάτων που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη μαθητική κοινότητα, η μείωση της ύλης και η έλλειψη εκπαιδευτικών, ενώ γίνονται αναφορές και σε αιτήματα που σχετίζονται με την καλυτέρευση των σχολικών υποδομών.
Στην Αθήνα, περίπου 500 μαθητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έκαναν πορεία προς τη Βουλή, ενώ, υπό κατάληψη βρίσκονται δεκάδες γυμνάσια και λύκεια.
 
Στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, από το πρωί βρίσκονται υπό κατάληψη 100 γυμνάσια και λύκεια σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, δηλαδή, όπως εξήγησε, το 30% των σχολείων.

Στην Πάτρα, μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι την έδρα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

Τη Δευτέρα, στο Ηράκλειο, μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, που κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νομό Ηρακλείου περίπου 30 σχολικά συγκροτήματα τελούν υπό κατάληψη, ενώ στον νομό Λασιθίου υπό κατάληψη βρίσκονται 15 Γυμνάσια και Λύκεια.

Με καταλήψεις σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποχή από το μάθημα, ξεκίνησε η εβδομάδα και σε Μεγαλόπολη και Αργολίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου