Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014

Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι μιας ιστορικής αλλαγής

 
Την πεποίθηση ότι η «επικείμενη ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», θα λειτουργήσει ως κίνητρο για το συνολικό, πολιτικό αναπροσανατολισμό των προοδευτικών και σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων στον ευρωπαϊκό Νότο, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Transform Europe στη Φλωρεντία με θέμα «η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Ο Aλ. Τσίπρας είπε ότι από την περιφέρεια της Ευρώπης μπορεί να ξεκινήσει η ανατροπή της νεοφιλελεύθερης ηγεμονίας στην Ευρώπη. Για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο κατώφλι μιας ιστορικής πολιτικής αλλαγής και σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Σ' αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε, από τώρα, επιδιώκουμε τη συνεργασία κυβερνήσεων, αλλά και πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, ξεκινώντας από τον ευρωπαϊκό Νότο. Μια τέτοια συνεργασία θα αξιοποιήσει τη θετική δυναμική η οποία θα αναπτυχθεί με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας εκτενώς για την κρίση της σοσιαλδημοκρατίας ο Aλέξης Τσίπρας είπε ότι η σημερινή κρίση της σοσιαλδημοκρατίας είναι ταυτόσημη με τη κρίση της Ευρώπης και εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, για να υπάρξει, θα πρέπει ν' αλλάξει. Διαφορετικά, θα μετατραπεί σε μικρή, συμπληρωματική δύναμη της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, «ακριβώς όπως συμβαίνει στην Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου