Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Ομελέτα-ρολό με σπανάκι και ανθότυρο

 

Υλικά

  • Για την ομελέτα
  • 60 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ¼ του λίτρου γάλα
  • 6 αυγά
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 6 κουταλιές φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. ανθότυρο και 50 γρ. φέτα, ανάμεικτα, λιωμένα καλά με πιρούνι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε ένα ρηχό ορθογώνιο ταψί 40x30 εκ. Το στρώνετε με λαδόκολλα και βουτυρώνετε και το χαρτί. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε για 2’. Προσθέτετε το γάλα χλιαρό, ανακατεύοντας ζωηρά μέχρι να πήξει. Το αφήνετε για 4’ να κρυώσει και προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους πολύ καλά και την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύετε.
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε στο προηγούμενο μείγμα αρχικά το 1/3 της μαρέγκας, ανακατεύετε να αναμειχθεί και έπειτα ρίχνετε και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι με τη λαδόκολλακαι ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 15’-20'.
  3. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση: σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε βούτυρο, ώσπου να γίνουν διάφανα, προσθέτετε το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμισθούν τα υγρά τους. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις τα χορταρικά κρυώσουν, τους ρίχνετε το ανθότυρο και τη φέτα και ανακατεύετε.
  4. Αναποδογυρίζετε την ψημένη ομελέτα και απλώνετε απ' την κάτω πλευρά της το μείγμα απ' το σπανάκι αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες. Τυλίγετε σε ρολό, μεταφέρετε σε πιατέλα και τη σερβίρετε κομμένη σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου