Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα με πράσα και φρέσκα κρεμμυδάκια

 

Υλικά

  • 200 γρ. ζύμη για τάρτες (1 φύλλο) έτοιμη ή σπιτική*
  • 500 γρ. πράσα
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα πράσα και κόβετε σε ροδέλες. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρετε μαζί με το φύλλο δάφνης. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα και τα κρεμμύδια μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους και να αλλάξουν χρώμα (σε σιγανή φωτιά για 15’-20’) ανακατεύοντας τα συχνά.
  2. Αν φτιάξετε σπιτική ζυμή, την ετοιμάζετε σύμφωνα με τη βασική μας συνταγή (πατήστε εδώ). Στρώνετε μια φόρμα για τάρτα διαμ. 22 εκ. με το φύλλο σφολιάτας και το τρυπάτε σε διάφορα σημεία με πιρούνι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C. Χτυπάτε σε μπολ τα αυγά με το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα.
  3. Μόλις κρυώσει το μείγμα με τα πράσα και τα κρεμμύδια, αφαιρείτε τη δάφνη και το ρίχνετε πάνω στη ζύμη. Πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά και περιχύνετε με το μείγμα της κρέμας. Ψήνετε για 40’  μέχρι να ροδίσει η τάρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου